La crisi policial esgota la borsa d’agents interins i força a l’Ajuntament a convocar-ne una altra

  • La Policia Local passa per moments crítics
  • L’Ajuntament ha iniciat els tràmits per obrir la segona borsa d’interins en un any, amb la que volen suplir la multitud de baixes d’agents de la Policia Local. S’han aplicat canvis en les bases per facilitar la incorporació de més candidats i penalitzar els que rebutgin fer substitucions.

2021-12-04T21:24:57+01:0004/12/2021|

L’Ajuntament ha convocat una nova borsa d’agents interins. La crisi a la Policia Local que va destapar CALELLA COMUNICACIÓ i que s’ha agreujat en l’última setmana ha provocat que la borsa que va entrar en vigor a mitjans d’aquest mateix any s’hagi esgotat en menys de 6 mesos.

En aquesta ocasió, la borsa de treball ha eliminat els mèrits, d’aquesta manera evitaran que es quedi curta en poc temps com ha passat amb la borsa anterior facilitant la incorporació de més candidats. Les persones que optin a entrar-hi hauran de passar proves: un examen de cultura general, una prova teòrica específica, proves físiques, un examen de llengua catalana -o acreditar una titulació corresponent-, un psicotècnic i el reconeixement mèdic.

Els mèrits que a les anteriors borses s’havien de demostrar eren l’experiència professional -haver exercit prèviament d’agent de Policia Local o de vigilant-, titulacions acadèmiques superiors a l’educació secundària obligatòria, la formació professional relacionada amb la professió o conèixer idiomes estrangers. Aquest cop no augmenten els punts a la borsa.

Un altre dels canvis que incorporen les bases per la nova borsa d’agents interins és la penalització de no cobrir les vacants quan l’Ajuntament els crida. Només hi ha dues excepcions que justifiquen no acceptar el nomenament: estar en situació de permís de maternitat o paternitat o estar hospitalitzat. Fins ara, també es considerava justificat el fet de tenir una feina d’una durada superior, però això provocava que les persones incloses a la borsa rebutgessin substitucions curtes i, per tant, que l’Ajuntament es quedés sense opcions.

La crisi d’agents a la Policia Local de Calella ha augmentat el nombre d’interins contractats al cos. Actualment, s’estan cobrint torns amb els interins tot i que no tenen la formació necessària, no poden patrullar sols i no poden portar armes. Davant d’una situació de perill, són més vulnerables que els agents que sí estan autoritzats a portar armes; al seu torn, això fa més vulnerables als agents que patrullen amb ells.

Partits polítics com Calella en Comú o la CUP destaquen la despesa en formació dels agents interins que després marxen a altres comissaries buscant millors oportunitats laborals. En els últims 10 anys n’han marxat una trentena.

A principis d’any, l’Ajuntament va convocar una borsa i a l’estiu publicava el llistat amb les persones que havien superat totes les proves. S’hi van presentar 61 candidats però només van ser aptes 12. Tot i que tenia una vigència de 2 anys, acaben de convocar-ne una altra que encara ha de passar el tràmit de publicar-se al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) per tal d’activar-se. 

Tot plegat es produeix a les portes de Nadal, un període festiu en el que augmenta la mobilitat i el consum, el que comporta que la gent porti més diners. Habitualment, també s’incrementa el patrullatge als carrers, tot i que la crisi policial del moment pot impossibilitar-ho. El govern municipal ha anunciat que vol assegurar el compliment del servei demanant un reforç als Mossos d’Esquadra, que a la nostra zona també van curts de personal.

Comparteix el contingut!

Go to Top