El conflicte laboral per la valoració de llocs de treball s’estén a la resta d’empleats municipals

Treballadors municipals de l'àrea de Política Social en l'estrena de les instal·lacions. (Foto: RCTV)

  • Aquest dimarts hi ha convocada una assemblea dels treballadors de l’Ajuntament per tal d’informar de la lluita laboral que està encapçalant la Policia Local però que afecta tota la plantilla municipal.

2021-12-11T19:51:07+01:0011/12/2021|

El conflicte laboral de la Policia Local ha destapat la indignació de la plantilla per no aplicar la valoració de llocs de treball, que va arribar a estar inclosa al pressupost del 2020 però que va ser suprimida posteriorment. Pel moment, només la policia ha alçat la veu, convertint-se en els líders d’aquesta reivindicació, però afecta a tots els treballadors de l’Ajuntament.

Per tal d’informar a tota la plantilla municipal de la situació, s’ha convocat una assemblea per aquest dimarts, 14 de desembre. La reunió servirà per traslladar informació però també per decidir si fan alguna acció conjunta per mostrar el seu descontentament. Estan cridats a participar-hi els 190 treballadors municipals.

La Policia Local va ser el primer col·lectiu que va fer una assemblea amb els sindicats per conèixer l’estat de la revisió de sous. La participació del cos de seguretat va ser pràcticament unànimel. Va ser en aquesta trobada que van decidir no fer més serveis extraordinaris, que són voluntaris tot i que necessaris veient la falta d’efectius.

Fa 15 anys que no es fa una valoració de llocs de treball a l’Ajuntament de Calella. L’actual, encara amb els últims tràmits per passar, està valorada en 550 mil euros. El comitè d’empresa i l’equip de govern van negociar aplicar-la en 3 anys de forma progressiva, augmentant en 175 mil euros cada any, començant el 2020 i acabant el 2022. Però tot i que va arribar a aparèixer al pressupost, la partida es va suprimir enmig de la pandèmia.

El punt de conflicte rau en què els treballadors volen que s’apliqui tal com estava previst l’any 2020, però el govern assegura que no pot fer-ho per motius legals, emparant-se en la llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (LOEPSF) i amb el projecte de Llei de Pressupost de cara al 2022 on contempla un increment del 0,9% de les partides destinades a sous. El comitè d’empresa i els sindicats constaten que altres administracions locals i comarcals l’han aplicat i lamenten que el govern “es tanqui en banda”. 

Els sindicats que representen els treballadors de l’Ajuntament expliquen que l’estudi per la valoració de llocs de treball i la seva posterior inclusió al pressupost van generar unes expectatives que han generat desànim entre la plantilla en veure que no es farà realitat.

Diferència entre aplicació i aprovació de la valoració de llocs de treball

Els tres partits d’esquerres de l’oposició, Calella en Comú, la CUP i ERC, estan disposats a votar-hi a favor al ple. La seva posició és semblant però amb una diferència substancial: mentre els comuns i la CUP reclamen la seva aplicació de forma urgent, ERC només demana aprovar-la al ple. Aplicar-la significa pressupostar-la i pagar-la, mentre que aprovar-la només implica que els grups municipals votin a favor del document redactat per una empresa externa sense l’obligació que s’apliqui fins que es pressuposti.

Comparteix el contingut!

Go to Top