Els treballadors municipals protesten aquest dijous just abans del ple

El ple se celebra a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell

2021-12-15T12:27:14+01:0015/12/2021|

L’assemblea, que va convocar el comitè d’empresa de l’Ajuntament i en la que hi van participar una setantena de treballadors del prop de més d’un centenar llarg que formen part de tota la plantilla funcionària i laboral de l’Ajuntament de Calella, va decidir gairebé per unanimitat realitzar una mesura de protesta demà dijous just abans de l’inici del ple amb una concentració a la Plaça de l’Ajuntament. D’aquesta manera pretenen fer visible el problema que tenen els empleats municipals. El ple està previst que comenci a les 18:30h i serà presencial -però a porta tancada- a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell.

D’aquesta manera, els treballadors municipals, amb xiulets i cassoles, donaran suport a l’acció que han iniciat els agents de la Policia Local negant-se a fer serveis extraordinaris i tensant la situació a dins de la caserna de Calella fins al punt que no hi ha ha servei nocturn de Policia Local. El govern s’ha vist obligat a contractar una empresa de seguretat per custodiar la comissaria durant la nit.

Algunes de les àrees de l’Ajuntament, com la brigada municipal, també estan tensionades amb hores extra per realitzar la feina que se’ls encomana també s’estan plantejant -a petit comitè- negar-se a fer-les.

En la reunió amb el comitè d’empresa, també es va posar de manifest que hi ha altres municipis, del Maresme i de fora de la comarca, que han aplicat la valoració de llocs de treball recentment. Una eina en la gestió dels recursos humans d’un ens públic que equilibra cada lloc de treball en funció de la tasca a desenvolupar i la seva responsabilitat. L’última vegada que l’Ajuntament de Calella va fer aquesta valoració va ser l’any 2005.

El govern va incloure una part de l’aplicació de l’actualització de sous al pressupost de l’any 2020, però després el Ple ho va retirar amb el pretext de la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària de la COVID-19. Ara, els treballadors s’estranyen que no s’incorpori de nou al pressupost de l’any 2022 i ho veuen com una manca de coherència i voluntat política del govern

Durant aquest pròxim any pre-electoral els responsables del comitè d’empresa asseguren que aniran fent accions per visibilitzar el problema mentre no se solucioni i mantindran reunions amb les associacions de veïns i comerciants de la ciutat.

Comparteix el contingut!

Go to Top