Calella es queda sense servei de Policia Local a les nits

La comissaria Policia Local de Calella es tanca per les nits per falta d’efectius

  • La comissaria està tancada durant el torn de nit, de les 22h a les 6h del matí, i totes les emergències són derivades als Mossos d’Esquadra. La resta de serveis no són atesos.

2021-12-14T08:16:52+01:0014/12/2021|

La crisi sobre la valoració de llocs de treball s’agreuja per moments. Aquesta passada nit, ha estat la primera en la història de la Policia Local de Calella que s’ha hagut de tancar la comissaria degut a la falta d’efectius. Els que la nit de dilluns a dimarts s‘hi han acostat, s’han trobat les portes tancades i un cartell que avisava que, en cas d’emergència, calia trucar al 112 o anar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Pineda, ja que l’atenció al públic havia acabat a les 22 hores. Els serveis que no són emergències no són atesos.

El cos policial de Calella té, en aquests moments, dues terceres parts de la plantilla de baixa mèdica, en total 30 persones de les 46 que en formen part. No és una situació nova, a finals de novembre, CALELLA COMUNICACIÓ ja avançava que els policies es negaven a fer serveis extraordinaris i que faltava personal en algun dels torns, quedant-se, en algun moment, un sol policia a Calella a la sala de control de la comissaria.

Les baixes dels agents policials són signades per metges que certifiquen que aquests agents no poden treballar amb normalitat degut a alguna circumstància mèdica que ho impedeix. Això, sumat a la negativa a fer serveis extraordinaris, ha tensat el clima laboral a l’interior de la comissaria. Els policies no poden fer vaga.

Els últims dos agents i el sergent que van treballar la tarda-vespre d’ahir dilluns van deixar un vigilant de seguretat a l’interior de la comissaria. L’Ajuntament s’ha vist obligat a contractar una empresa de seguretat per salvaguardar la comissaria calellenca. Els últims a marxar donaven les indicacions del funcionament de les portes i llums de l’interior de l’oficina a la persona que s’hi quedava custodiant-la durant la nit. A la sala de control, on la policia pot fer un seguiment de les càmeres que hi ha instal·lades per Calella així com rebre les trucades telefòniques i coordinar les patrulles a l’exterior, no hi havia ningú. Durant el torns nocturns d’aquesta setmana, l’interior de la caserna de Calella estarà vigilada per una empresa externa de seguretat.

Cap patrulla pel carrer, els cotxes de la Policia Local s’han passat la nit aparcats al davant mateix de l’oficina. Els vigilants tampoc poden agafar el telèfon. De fet, si durant la nit es trucava al telèfon fixe de la Policia Local de Calella, una gravació indicava que “durant el torn de nit no disposem de servei de policia, per qualsevol emergència truqueu al 112”; tanca la gravació un “disculpin les molèsties” fins que es penja la trucada.

  • Els Mossos d’Esquadra de les comissaries de Pineda de Mar, Arenys de Mar i Premià de Mar, que ja havien estat alertats des de finals de novembre, han de compaginar la seva feina amb les emergències que puguin produir-se a la nostra ciutat, ja que ara no les pot resoldre la Policia Local de Calella per la falta d’efectius.

Calella, a les nits, queda a càrrec dels Mossos d’Esquadra. Aquest problema es pot agreujar quan arribi el cap de setmana i continui sense haver servei policial ja que, a les nits, les zones d’oci nocturn són els punts de més conflictivitat i els Mossos tampoc tenen prous efectius si han d’atendre alguna altra incidència simultània.

Els comerciants, per altra banda, ja s’han mostrat descontents per la falta de policies a la nostra ciutat i es coordinen en grups de WhatsApp per alertar-se dels lladres. També s’ha incrementat el número d’establiments que han decidit col·locar càmeres de vigilància a l’interior de les seves botigues com a mesura dissuasòria. L’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial de moment no s’ha manifestat.

3 setmanes de conflicte laboral

Durant aquestes últimes tres setmanes, els representants sindicals del comitè d’empresa de l’Ajuntament de Calella han estat negociant amb el govern l’aplicació de la valoració de llocs de treball. El comitè d’empresa es mostra molt decebut amb el nul avançament de les negociacions, per aquest motiu aquest matí de dimarts han convocat una assemblea de tots els treballadors i treballadores municipals per fer extensiva la protesta de la Policia Local a tota la plantilla de l’Ajuntament.

Per part del govern, qui lidera les reunions és el regidor Josep Gibert. L’Ajuntament de Calella no ha volgut dir res al respecte, només es va limitar a enviar un comunicat informant de la situació, apel·lant a la responsabilitat dels agents i indicant que no pot atendre a l’aplicació de la valoració de llocs de treball per disposició legal. L’alcalde accidental obligava a treballar els policies disponibles a cop de decret.

Des que va començar el conflicte laboral amb la Policia Local de Calella que el seu perfil de Twitter, l’únic canal de comunicació directe amb la ciutadania, ha emmudit. L’últim tuit fa referència al tancament de la Riera Capaspre, el passat 22 de novembre, arran dels aiguats.

Comparteix el contingut!

Go to Top