MOBILITAT

49 milions d’euros per pacificar la N-II al Maresme

El Baix Maresme és el primer tram on s'actuarà

2021-12-17T16:05:59+01:0017/12/2021|

Els pressupostos de la Generalitat del 2022 acordats pel govern i En Comú Podem inclouen una partida de 49 milions d’euros per pacificar la carretera N-II al seu pas pel Maresme. CALELLA COMUNICACIÓ ja va explicar que Territori havia tret a licitació la redacció del projecte que ha de reurbanitzar la carretera començant pel Baix Maresme, entre Montgat i Mataró, per un import de 18 milions d’euros.

L’objectiu és que la N-II tingui un sol carril per sentit, velocitat limitada i un carril bici, de tal forma que s’integri la carretera dins de l’entramat urbà com si fos un carrer més. De fet, part del trànsit habitual s’ha traslladat a l’autopista C-32 després de l’alliberament dels peatges.

El pacte del govern català i els comuns ha de permetre aprovar els pressupostos el pròxim 23 de desembre, sent la inversió de la N-II al Maresme una de les més importants. D’aquesta forma, es concreta una part del suport econòmic al projecte, anunciat en múltiples ocasions per la Generalitat, que preveu aportar un total de 120 milions d’euros per la pacificació de la N-II en un termini de 4 anys, fins el 2026.

Es tracta d’una demanda històrica de la comarca. De moment, però, se centra en el Baix Maresme, sense data encara per arribar a la nostra zona.

Comparteix el contingut!

Go to Top