MOBILITAT

Comença el procés per pacificar la carretera N-II al Baix Maresme

L'Ajuntament del Masnou ja ha encarregat un projecte de pacificació de la N-II al seu pas pel municipi

2021-11-24T10:02:18+01:0024/11/2021|

El Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori ha tret a licitació la redacció del projecte que ha de pacificar la carretera N-II, començant pel Baix Maresme, entre Montgat i Mataró. L’objectiu és que tingui un sol carril per sentit, velocitat limitada i un carril bici, convertint la carretera en un carrer més dins dels municipis pels quals passa. També es construiran noves rotondes i es millorarà l’accés a les estacions i parades de bus interurbà. Precisament aquest tram és un dels principals punts negres de la xarxa viària del Maresme pel que fa a accidents.

Es tracta d’una demanda històrica del Maresme i s’ha començat a tramitar ara que s’han alliberat els peatges de l’autopista i els cotxes poden passar de forma gratuïta, fet que ha comportat, tal com s’esperava, una disminució del trànsit a la N-II.

L’actuació té un pressupost previst de 18 milions d’euros. La Generalitat sempre ha començat pel Baix Maresme, en ser més pròxim a Barcelona. La destrucció de les cabines dels peatges també es va iniciar a Vilassar. Per tant, un cop encarrilada aquesta zona, podria tirar cap al nord, des de Mataró fins l’Alt Maresme. Les particularitats de cada territori fan impossible que tota la carretera sigui igual al conjunt de la comarca, motiu pel qual els projectes es fan per trams. En total, el govern català preveu aportar 120 milions d’euros per la pacificació de la N-II al Maresme i els terminis que ha marcat és entre el 2022 i el 2026.

Al mateix temps, també preveu fer noves connexions a diversos municipis del Maresme amb l’autopista, per tal de facilitar l’accés dels vehicles.

Comparteix el contingut!

Go to Top