Més positius però la meitat de confinats que l’any passat a les escoles calellenques

  • Gairebé 150 alumnes han resultat positius de COVID-19 aquest trimestre

  • Les escoles de primària han estat les més afectades per la pandèmia

Aquest any, les conferències amb persones externes s'han fet de forma telemàtica

2021-12-23T17:22:42+01:0023/12/2021|

Els estudiants calellencs gaudeixen, des d’avui, de les vacances de Nadal. El primer trimestre escolar va acabar ahir amb 144 alumnes positius de COVID-19 acumulats, és a dir, que en algun moment del curs van passar la malaltia. L’any passat, durant el mateix període es van registrar 103 casos, una quarantena menys.

En canvi, les dades de confinaments són inferiors. El pic màxim d’estudiants aïllats va ser de 409 durant els primers dies de novembre de l’any passat, mentre que aquest any el màxim ha estat de 221 a final del mateix mes. L’escola acabava amb 140 alumnes fent quarantena per ser contactes estrets de contagiats de coronavirus.

A nivell de contagis hi ha hagut dues onades ben marcades, tal com es veu al gràfic. Totes dues s’han produït durant aquest mes de desembre, una a principis i l’altra a finals, amb un màxim de 43 positius simultanis. Això vol dir que forces alumnes hauran de passar els primers dies de Nadal confinats a casa.

Les escoles de primària són les més afectades per la pandèmia. Els estudiants que hi van poden tenir fins a 12 anys, motiu pel qual no han pogut vacunar-se fins que es va obrir el torn dels nens i nenes de 5 a 11 anys, la setmana passada. Els alumnes de secundària, que ja tenen més de 12 anys, tenen un gran percentatge de vacunats. A l’inici de curs, des de Salut es va anunciar que els estudiants vacunats no haurien de fer quarantena, fet que explica que hi hagi menys confinats aquest curs.

Pel que fa als centres, El Far és el que més infants ha tingut confinats, fins a 117 simultanis, amb 32 positius acumulats. La Minerva ha tingut una vintena de nens i nenes en quarantena i 13 positius. El Freta ha arribat pràcticament al centenar d’estudiants aïllats i ha detectat 41 positius i l’Escola Pia, tots dos amb edificis tant per primària com de secundària, ha registrat més de 80 confinats i 45 positius. El Bisbe Sivilla, únicament de secundària i, per tant, amb molts dels seus alumnes vacunats, només ha arribat a tenir 4 joves a casa i 9 positius. L’Escola Oficial d’Idiomes també ha tingut 4 alumnes positius i 2 confinats.

Alguns centres educatius han notat com alguns estudiants no han anat aquests últims dies a classe perquè s’han quedat a casa per evitar contagis i poder celebrar el Nadal amb la família. De fet, alguns metges havien demanat avançar les vacances degut a l’augment de casos positius.

Malgrat el temor d’alguns pares a les portes del Nadal, el curs s’ha desenvolupat pràcticament amb normalitat, amb menys dubtes després de l’experiència de l’any passat. Els centres s’han adaptat a fer sessions també telemàtiques, sobretot en el cas dels alumnes més grans, on els que estaven confinats podien participar dels treballs de classe per videoconferència. A més, les autoritats sanitàries no han fet anuncis de restriccions a les escoles corrents i de pressa, fet que ha propiciat un ambient més relaxat.

Igual que l’any passat, les vacances de Nadal s’allarguen més dies. Tot i que habitualment els nens i nenes tornen el 7 de gener -excepte si cau en cap de setmana-, enguany tornaran el dia 10. Tindran, per tant, més dies de marge entre les trobades de les festes i l’inici del segon trimestre.

Comparteix el contingut!

Go to Top