La Muntanyeta tindrà servei de bar

  • La Muntanyeta s'ha reformat recentment, fent-la més moderna i funcional
  • La zona esportiva recupera el servei de bar després de molts anys, una reivindicació dels usuaris i del públic que assisteix als partits de futbol i a les proves d’atletisme.

2022-01-13T09:51:06+01:0012/01/2022|

Els esportistes que entrenen i competeixen a La Muntanyeta, així com els aficionats que els vagin a veure, podran gaudir de l’esport prenent un refresc o menjant un entrepà. L’Ajuntament ha tret a licitació el servei de bar, que s’ubicarà en un mòdul prefabricat a prop de l’entrada del recentment batejat com Complex Esportiu Municipal Tomàs Claramunt.

Anteriorment, La Muntanyeta ja havia tingut un servei de bar d’aquestes característiques, però es va eliminar fa anys. Recuperar-lo era una reivindicació dels usuaris, especialment dels aficionats del Club de Futbol Calella. De fet, al Camp de Mar sí que oferien begudes i entrepans, però en tornar-se a traslladar a La Muntanyeta, ho van haver de deixar.

Els esportistes podran recuperar forces després de l’entrenament o del partit o competició amb una ampolla d’aigua, un refresc o un entrepà. És molt habitual que les instal·lacions esportives disposin de servei de bar, tant pels jugadors com pels espectadors.

L’oferta del bar es limitarà a begudes, tapes i entrepans. No s’autoritza la venda de begudes alcohòliques, per tant no es podrà oferir cervesa, i l’única maquinària que s’hi podrà instal·lar són cafeteres, microones, planxa elèctrica, neveres i congeladors, ja que no disposarà de sortida de fums.

Qui vulgui explotar el nou bar haurà de pagar un cànon mínim de 1.200 euros anuals a l’Ajuntament, tot i que si hi ha més d’una empresa o autònom que es disputa la gestió del bar, tindrà més punts qui pugi aquest preu. El consistori es farà càrrec de les despeses d’electricitat i aigua, però l’adjudicatari haurà d’adequar el terreny per tal d’ubicar-hi el mòdul -actualment és de sorra i cal una base de formigó-. Qui regenti el servei també s’haurà de fer càrrec de les despeses del trasllat i lloguer del mòdul prefabricat i de la terrassa, col·locant com a màxim 12 taules, 48 cadires i 12 para-sols, a més de la neteja.

L’Ajuntament calcula que el projecte donarà un benefici d’uns 6 mil euros anuals per qui exploti el bar, segons uns càlculs molt ajustats pel que fa al sou del personal. La concessió s’atorga per un termini de 2 anys, però es podrà prorrogar dos anys més.

Segons el projecte tècnic de la licitació, es preveu destinar-hi 11.510 euros en costos de personal quan el plec especifica que el bar ha d’estar obert 52 hores setmanals. Però comptant el cost del sou mínim interprofessional i la seguretat social a 52 hores setmanals surt per més de 23 mil euros de cost.

L’horari d’obertura del bar serà de 17h a 22:30h de dilluns a divendres i més àmplia els caps de setmana: de 8h a 20:30h els dissabtes i de 8h a 20h els diumenges.

La instal·lació del bar arribarà després de la reforma del complex esportiu, que ha tingut un pressupost de més d’un milió d’euros i que ha comptat també amb una aportació de l’Estat. Anteriorment, altres governs també havien ofert un servei de bar als clubs que utilitzen diàriament les instal·lacions, però no comptaven amb una empresa externa sinó amb què les entitats esportives usuàries l’explotessin de forma conjunta.

Hi ha temps fins el 7 de febrer per presentar-se tot i que amb els números que ha fet públics el consistori serà difícil que tingui força concurrència.

Comparteix el contingut!

Go to Top