Acaben les obres de l’arxiu de l’Ajuntament amb una inversió de 114 mil euros

L'arxiu es troba sota l'Ajuntament i guarda la documentació municipal. (Foto: @calellaesmes)

  • Un canvi en l'empresa que havia de subministrar el mobiliari ha fet incrementar lleugerament el cost de la reforma.

2022-01-19T20:33:05+01:0019/01/2022|

Rentat de cara a l’arxiu municipal, ubicat al soterrani de l’Ajuntament. Durant la segona part del 2021 ha estat d’obres per adaptar-lo a la normativa que regeix aquest tipus d’espais.

El consistori ha destinat finalment 113.778 euros a la reforma de l’arxiu, una mica més del previst inicialment. Les tasques s’han dividit en dues parts; la primera ha estat pròpiament de remodelació de la sala, creant un nou dipòsit i un vestíbul aïllat, realitzat per l’empresa General Facilities S.L. -la mateixa que realitzarà les obres de climatització de la Sala Mozart-.

La segona actuació ha consistit en el subministrament del mobiliari per guardar els documents, que tot i que inicialment es va adjudicar a Grup Constructor Uno per 55 mil euros, l’empresa no va presentar els documents requerits per l’Ajuntament i es va acabar encomanant la tasca a Eypar, S.A., per un preu lleugerament superior, 57 mil euros.

L’Ajuntament ha informat que també s’ha implementat un nou sistema de ventilació, ja que fins ara no complia la normativa, i s’ha revisat la instal·lació contra incendis i el sistema de seguretat.

L’arxiu conserva tota la documentació municipal generada per l’Ajuntament però també els fons i col·leccions relacionades amb la ciutat que ha donat gent particular.

Comparteix el contingut!

Go to Top