#DesastreMonumental: la campanya de la Plataforma per deixar en evidència la gestió cultural de l’administració

  • La campanya, difosa per xarxes socials, compta amb diverses candidatures

  • La Plataforma denuncia l’afectació de noves estructures

  • Veure les màquines treballant sobre el patrimoni és el motiu que ha portat a la Plataforma a engegar la campanya
2022-01-24T23:36:34+01:0024/01/2022|

La Plataforma per la dignificació de la Vil·la romana de Calella ha engegat una campanya a través de les xarxes socials per fomentar una competició entre els elements patrimonials que han patit destrosses. S’han Inspirat en el programa “Batalla Monumental”, de TV3, en el que els monuments més destacats d’arreu de Catalunya s’enfronten per convertir-se en el preferit.

El moviment veïnal anomena aquest concurs #DesastreMonumental i demana als tuitaires que aportin propostes. La candidata de la Plataforma és, com no podia ser d’una altra manera, la vil·la romana del Roser. Aporten diferents fotografies en el que es veuen moments clau del procediment pel qual ha passat el jaciment: des de la seva descoberta, quan tothom que passava s’hi atansava per veure’l, fins al punt actual, amb la construcció d’un mur que perfora les restes d’una zona no excavada.

Alguns tuitaires han decidit participar aportant propostes com la vil·la ibero-romana de Cal Possastre, a Sant Martí Sarroca, convertida en un aparcament; l’estació de tren de Sant Feliu de Llobregat, la més antiga d’Espanya encara en funcionament i que ja s’ha començat a demolir i el Teatre Romà de Tarragona, que va patir importants destruccions durant el segle passat.

La Plataforma proposa fer un concurs entre totes les opcions per escollir quin és el patrimoni més malmès del territori.

Denuncien noves afectacions

Els membres del moviment en pro del jaciment continuen vigilant d’a prop l’avenç de les obres del supermercat Aldi i denuncien que la construcció d’un mur pantalla a tocar de la carretera d’Hortsavinyà ha perforat les noves estructures descobertes a la zona, de les que destaquen el seu bon estat de conservació.

La Plataforma assegura que encara “no és tard” per aturar aquest projecte i per “cercar solucions que satisfacin a tots els actors afectats en aquestes obres”. La seva proposta és la d’un jardí arqueològic, el qual afirmen que ja va ser acceptat per la Generalitat fa vint anys. No rebutgen la construcció del supermercat, però demanen que es reubiqui a la banda nord del solar, on no hi ha evidències de restes arqueològiques.

Comparteix el contingut!

Go to Top