PRESSUPOST 2022

Calella en Comú proposa un estudi per convertir els pisos de Sant Quirze en un parc arqueològic

Els pisos de Sant Quirze estan a peu de la N-II

  • Els comuns demanen incloure 5 projectes en els pressupostos del 2022 que està elaborant el govern i que es portaran a debat al ple, previsiblement, al febrer. Expliquen que, pel que han pogut veure, es tracta d’uns pressupostos sense grans projectes i amb partides per millorar estèticament la ciutat a un any de les eleccions.

2022-01-25T12:26:54+01:0025/01/2022|

Els comuns plantegen que, en un futur, els actuals pisos de Sant Quirze puguin acabar convertint-se en un parc arqueològic que faciliti futures excavacions i possibles descobertes de noves restes arqueològiques. Estan ubicats en un punt clau, ben a prop del jaciment, i els informes dels arqueòlegs apunten que sota d’aquests edificis s’hi podrien conservar més restes. Això se suma a que “els pisos són més que madurs”, segons apunten des de Calella en Comú.

La formació ecologista proposa que els veïns que viuen als 36 habitatges de Sant Quirze es reubiquin en altres zones de la ciutat, però apunta als pisos que s’han de construir al damunt del supermercat Aldi, just al costat. Hi ha projectats 32 pisos socials, pel que pràcticament tots els veïns hi tindrien lloc, però s’hauria de buscar una alternativa pels residents dels 4 habitatges restants. Tot i així, el partit no es tanca a que siguin reubicats en altres zones de la ciutat. “De cap manera els veïns seran els perjudicats”, asseguren.

Per estudiar la viabilitat d’aquest projecte, Calella en Comú demana incloure al pressupost del 2022 una partida per elaborar un estudi urbanístic, jurídic i financer.

La valoració de llocs de treball és un altre dels punts imprescindibles pels comuns per donar suport al pressupost. Entenen que la partida ha de ser acordada entre els treballadors municipals i l’Ajuntament, tot i que proposen el 33%, que es correspondria amb 175 mil euros, el mateix que es va negociar ara fa 3 anys però que no s’ha complert, en el cas que no hi hagi un acord. Precisament Calella en Comú es va afegir a la moció de la CUP que reclamava aquest mateix import i que es va aprovar a l’últim ple amb els vots de l’oposició al complet però amb el rebuig del govern.

Una altra proposta dels comuns per incloure al pressupost d’enguany és un fons per finançar el Projecte de Dinamització Comercial del carrer Jovara, un pla que està treballant la Taula de Comerç però que encara no compta amb dotació econòmica. Aquests diners servirien per “donar garanties de cobrament de lloguer als propietaris dels locals i per implantar les activitats”, alhora que fer atractiva la zona perquè s’hi instal·lin noves empreses. La revitalització del carrer Jovara ha estat un punt dels programes electorals de pràcticament tots els partits polítics, malgrat no s’ha arribat a fer res per aconseguir que es torni a omplir de vida.

La resta de demandes dels comuns inclouen destinar personal per informar i tramitar les sol·licituds d’ajudes estatals, com són l’Ingrés Mínim Vital, les ajudes pels joves pel lloguer i per les famílies amb fills, i un hort urbà a la Plaça Bartomeu Barceló, que es podria exportar també a altres àmbits de la ciutat.

Pressupost estètic

Dels dos capítols del pressupost que ha vist Calella en Comú, extreuen que es tracta d’uns comptes sense estratègia i que busquen embellir la ciutat quan queda poc més d’un any per les eleccions. Amb partides per la neteja, àmpliament criticada per la ciutadania, i d’altres poc concretes per poder destinar al que el govern cregui necessari en cada moment. “Calella posa’t guapa“, el qualifiquen amb ironia.

Comparteix el contingut!

Go to Top