Pressupost municipal: xip, xap, un recosit per aquí, un remenat per allà

2022-02-19T17:08:04+01:0019/02/2022|

#lectoropinaCalellaCOM: Lluís Matas.

Xip, xap, un altre any perdut.

El proper 24 de febrer, Calella celebrarà el ple anual de pressupostos. Pel que ha transcendit fins al moment, els pressupostos s’aprovaran amb un increment d’un 2’5% aproximadament, tenint en compte la inflació interanual es desprèn que l’Ajuntament s’empobrirà un 5% en els dos últims anys, els treballadors municipals hauran perdut un 7% en dos anys.

Tenim el tercer pressupost municipal de la comarca més baix per habitant i any i, a més, hem de donar servei als turistes que ens visiten.

Calella necessita urgentment un pla de ciutat a cinc o deu anys vista, acompanyat d’un pla financer amb un increment de mínim un 30%, per situar-nos en la mitjana del país i poder fer front als projectes programats (10 M€ pla de inversió instal·lacions esportives, 5M€ pàrquing de Can Saleta, 3 M€ pisos sobre l’Aldi), més les necessitats que sens dubte sorgiran els propers anys.

El pressupost és l’instrument més important per gestionar el municipi i afecta totes les àrees de govern, els últims 10 anys hem patit diferents crisis econòmiques i sanitàries i els ingressos de l’Ajuntament han quedat molt lluny de poder cobrir les nostres necessitats, amb unes activitats econòmiques (turisme i comerç) que necessiten contínuament renovar estructures i sistemes per adaptar-se a un món cada vegada més accelerat. A més, necessitem explorar nous sectors econòmics com indústria, formació, salut, noves tecnologies… Amb aquest nou pressupost, l’Ajuntament no podrà ni plantejar-s’ho. Totes les energies es dedicaran a arribar tot just a final de mes, es buscaran petites subvencions per petits projectes i qui dia passa, any empeny.

El futur Ajuntament tindrà una tasca molt desagraïda: posar al dia un ajuntament empobrit i desorganitzat. Recordem els problemes amb el personal laboral de l’Ajuntament.

Veiem, per exemple, que la partida anual per reparar carrers i voreres és de tant sols 200.000 €, quan per exemple la renovació d’una sola casa, “Can Saula”, en costarà molt més del doble.

El proper any toquen les eleccions municipals, esperem veure programes polítics amb un bon pla de ciutat i un pla de xoc financer que l’acompanyi.

Mentrestant, gaudirem de la nostra quotidiana mediocritat

Salut per tothom.

Comparteix el contingut!

Go to Top