El govern i els comuns enceten un idil·li inesperat

Marc Buch (PdeCAT-Junts per Calella), Josep Torres (PSC) i Sebastià Tejada (Calella en Comú) van tenir un to molt relaxat quan es dirigien entre ells, agraint-se mútuament la col·laboració.

Torres, Buch i Tejada en les seves intervencions del ple d’ahir dijous

  • Agraïments i acords entre els portaveus del govern i de Calella en Comú en el ple d’ahir, una situació nova, mentre ERC s’ho mira amb recel i Ciutadans deixa de ser imprescindible al necessitar el govern més d’un vot.

2022-02-25T19:48:18+01:0025/02/2022|

Canvi radical d’actitud entre Calella en Comú i el govern municipal, format pel PDeCAT-Junts per Calella i el PSC. Sembla que els tres partits han fet les paus i s’han donat la mà en una nova etapa, a la recta final de la legislatura, motivat per la baixa de l’alcaldessa.

Els portaveus de les tres formacions havien tingut una relació molt tensa durant els últims anys, amb acusacions mútues i retrets, en alguna ocasió pujats de to. Especialment entre l’alcaldessa, Montserrat Candini, i el portaveu dels comuns, Sebastià Tejada, que ja s’arrossegava des de feia anys. Però en el ple d’ahir la situació va ser molt diferent i entre els representants del govern i el portaveu dels comuns hi va haver afalacs i agraïments mutus.

Marc Buch, Josep Torres i Sebastià Tejada van tenir un to molt relaxat quan es dirigien entre ells, agraint-se mútuament la col·laboració per tirar endavant el pressupost de 2022. Comuns es va abstenir i així van permetre que el pressupost s’aprovés. ERC i CUP van votar en contra.

Des de les dues bandes han cedit fins arribar a la relació que es va veure ahir. El govern va acceptar incloure al pressupost de 2022 algunes de les propostes de Calella en Comú, com és l’elaboració d’un estudi econòmic, jurídic i financer per convertir els pisos de Sant Quirze en un parc arqueològic i una persona que s’encarregui d’ajudar als calellencs a sol·licitar l’ingrés mínim vital, un suport que havien demanat anteriorment però que sempre havia tingut un no com a resposta.

Però els comuns són els que més carn han posat a la graella; van fer la primera passa enviant una carta a l’alcalde accidental en la que s’oferien per suplir el vot de l’alcaldessa, que es troba de baixa per malaltia. Fins i tot van dinamitar la seva pròpia moció per cedir el vot d’un regidor al govern, en una situació rocambolesca.

Aquest nou idil·li ha despertat un gran recel a Esquerra Republicana. Com si d’un triangle amorós es tractés, ERC se sent rebutjada. El seu portaveu, Xavier Ponsdomènech, va admetre que esperaven arribar a acords amb el PDeCAT-Junts per Calella, de la mateixa manera que a nivell nacional ERC i Junts formen el govern català.

Encara hi ha un altre actor en joc: el portaveu de Ciutadans, Guillermo Gomis, que tot i que ha estat el principal aliat del govern en aquesta legislatura -i un dels objectius principals dels atacs d’ERC-, ara ha quedat relegat, ja que amb Calella en Comú el govern guanya tres vots enlloc de l’únic de Gomis.

Fora de tot aquest estira i arronsa queda la CUP, que ni té intencions de pactar amb el govern ni el govern amb la CUP en considerar-los “antisistema”.

Comparteix el contingut!

Go to Top