Calella Centre presenta al·legacions al pressupost pel cobriment de la Riera Capaspre

El tram que es cobrirà fa 104 metres. (Foto: Dopec)

  • L’associació de veïns vol saber per què s’ha deixat perdre una subvenció de mig milió d’euros de l’ACA. Considera que el projecte no és urgent i demana destinar els diners a les emergències socials.

2022-03-13T17:13:11+01:0013/03/2022|

L’Associació de Veïns Calella Centre ha presentat al·legacions al pressupost municipal del 2022 per la partida del cobriment de la Riera Capaspre entre la carretera N-II i el carrer Ramon i Cajal. Concretament, sobre la subvenció de 480 mil euros que el govern municipal va demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i que ha perdut per no tramitar correctament la documentació.

Calella Centre entén que la pèrdua d’una subvenció tan important compromet la inversió, en tant que ara l’Ajuntament haurà de fer front a un cost molt més alt. També consideren que no és un projecte urgent i demanen que els diners reservats pel cobriment es destinin a les emergències socials derivades de la pandèmia de la COVID-19 i de la guerra d’Ucraïna, per exemple, invertint en els equipaments municipals per acondicionar-los.

L’associació de veïns també pregunta pel motiu que ha fet perdre a l’Ajuntament el pràcticament mig milió d’euros de subvenció que havia demanat a l’ACA i com substituiran aquests diners. Entenen que fer manteniment de forma periòdica seria suficient perquè la riera estigués en condicions i demanen que l’Ajuntament requereixi a l’ACA aquesta conservació.

La partida destinada a fer front econòmicament al cobriment de la Riera Capaspre i a l’eliminació de la pilona que hi ha sota la rotonda de la N-II ja estava inclosa al pressupost de l’any 2021, però no es va arribar a executar. De fet, s’ha licitat fins a tres vegades ja que en una ocasió no va interessar-se cap empresa per fer l’obra degut al preu de sortida i, en una altra, la Cambra Oficial de Contractistes d’obres de Catalunya va impugnar el procés per un criteri que l’Ajuntament havia inclòs i que contravé la Llei de Contractes del Sector Públic. Actualment està en marxa la tercera licitació, amb un pressupost un 19% més elevat que el proposat inicialment degut a la inflació.

L’any passat, Calella Centre també va presentar al·legacions al pressupost. Ho va fer per considerar innecessària la partida de 226 mil euros per reformar l’aire condicionat de l’Ajuntament i sol·licitant que es destinessin aquests diners a adequar un espai públic com a menjador social i en una construcció de dutxes socials. Aquesta petició continua vigent avui en dia amb la crisi de refugiats per la guerra a Ucraïna. L’any passat, les al·legacions es van desestimar i les obres pel nou aire condicionat es van executar, el mateix camí que es preveu que segueixi aquest any.

Comparteix el contingut!

Go to Top