POESIA

Els Amics de la Poesia celebren els Jocs Florals amb els versos de Maria Cardona de banda sonora

El president dels Amics de la Poesia, Josep Miracle, anunciant un dels guanyadors

  • Més de 240 treballs han optat als diferents premis que s'entreguen als Jocs Florals de Calella, en una edició marcada per l'Any Maria Cardona.

2022-03-27T17:09:39+01:0027/03/2022|

Avui s’han entregat els guardons dels Jocs Florals de Calella, que han arribat a la 40a edició havent rebut més de 240 composicions literàries. Enguany ha estat especial perquè se celebra l’Any Maria Cardona, ja que coincideixen el centenari del naixement de la poetessa calellenca amb els 50 anys de la seva mort. Per commemorar-ho, la gala de premis literaris ha comptat amb la banda sonora dels versos de Maria Cardona musicats pel seu renebot, Xavier Garcia Cardona, al piano, acompanyat de la veu de la soprano Mireia Tarragó. “El teu llac” i “Les quatre estacions”, dos dels poemes de la joglar calellenca, s’han convertit en música.

Els tres premis principals dels Jocs Florals se’ls han endut dones. La Flor Natural, premi al millor poema que canti a l’amor, ha estat per Maria Bonafont per “Testimo, a Marrakech”. L’Englantina, pel millor poema que enalteix la terra, l’ha guanyat “La teva llum, el meu destí”, de Natàlia Rodés, i la Viola, per la millor composició que lloa els valors espirituals, l’ha aconseguit Anna Maria Casanovas per “Dona’m la mà”.

El premi Maria Cardona, que enguany es dedicava al millor poema inspirat en l’humilitat, ha estat per “Tinc”, de Joan Armengol. El premi Concepció Organ als versos que enalteixin el somriure se l’ha endut “Memòria d’un somriure”, d’Isabel Oliva. El premi al millor poema de tema lliure, el Francesc Castells, l’ha guanyat Josep Fàbrega per “Plouen colors”. I el premi Francesc Grau a la millor prosa poètica de tema lliure ha estat per una calellenca, Marta Camps, per “L’últim passatger”.

Els dos premis juvenils l’han aconseguit dos joves autors de Barcelona: La Llopa, al millor poema de tema lliure, ha anat per Blai Bolea per “Disfressa”, i el Germanes Saula Palomer, per Aloma Alenyà amb “Un cistell de nous”.

Els guanyadors dels Jocs Florals amb les persones que s’han implicat en la 40a edició

El jurat qualificador ha hagut d’escollir entre els 242 treballs rebuts per atorgar cadascun dels guardons. L’han format les calellenques Dolors Llavall, bibliotecària, i Maria Rosa Serra, actriu i rapsoda, i el pinedenc Joan Ferrer, filòleg i professor universitari. Cadascun dels guanyadors ha llegit la seva composició amb el so del violí en directe a càrrec de la violinista calellenca Núria Grima.

Els Jocs Florals han estat el primer esdeveniment dins de l’any Maria Cardona, que seguirà amb concerts, recitals de poesia i la publicació d’un llibre de la poetessa amb treballs inèdits.

Comparteix el contingut!

Go to Top