El manteniment de la platja de gossos, bàsic i sense gran cost

La platja de gossos de Poblenou està delimitada i informa de les normes d'ús a l'entrada

  • El manteniment de la platja de gossos no té un cost massa elevat ni requereix de productes perjudicials pel medi ambient, segons l’experiència de Pineda de Mar, que té platja habilitada a Poblenou.

2022-03-30T14:46:15+01:0030/03/2022|

Aquest diumenge es col·locaran les urnes perquè els calellencs puguin votar si volen habilitar un tram de platja perquè hi puguin accedir els gossos durant tot l’any. Si surt el “si”, els serveis tècnics municipals hauran de començar a estudiar quin és el lloc més adient per col·locar-la i quin és el manteniment que cal aplicar perquè estigui en bones condicions.

A Pineda de Mar tenen una zona delimitada de més de 100 metres quadrats perquè les famílies puguin banyar-se amb els gossos a la platja de Poblenou, ben a prop de Calella. El seu manteniment no és massa elevat, segons expliquen des del consistori pinedenc, sinó que s’inclou en la partida de la neteja de la resta de la platja.

Una de les accions que s’hi fan a diari és el drenatge de la sorra, removent-la de forma mecànica amb un vehicle especial que també s’emporta els sòlids, és a dir, qualsevol objecte que hi pugui haver. Després, un operari comprova que no hagi quedat res. Aquest drenatge també es fa a la resta de la platja de Pineda cada dos dies, mentre que a la zona de gossos es fa cada dia. Amb aquest sistema, l’àrea delimitada ja queda preparada i no cal abocar cap tipus de producte de suport per la neteja.

La platja de Poblenou també disposa de dutxes més petites, adaptades als gossos, per tal que puguin beure aigua. Està oberta els 365 dies de l’any, sense restriccions d’horaris, i és d’accés lliure per tothom. El que si que cal és que els gossos portin una placa identificativa i disposin de microxip. Els animals catalogats com a perillosos també hauran de dur morrió, anar lligats i conduïts per un major de 16 anys.

Altres municipis del Maresme també tenen platja per gossos, tot i que algunes, com la d’Arenys de Mar, està limitada als gossos censats al mateix ajuntament i pels propietaris que hi tinguin segona residència. A Sant Pol de Mar, els animals domèstics només poden estar a les platges de les 8 del vespre a les 8 del matí durant la temporada d’estiu, però a la platja de les Banyeretes hi tenen l’entrada prohibida durant tot l’any.

A Premià de Mar la van habilitar l’any passat després que fos una de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius. L’espai delimitat és molt ampli, de 400 metres quadrats. El Masnou també té una zona especial pels gossos, de la mateixa llargada que el de Premià de Mar.

Comparteix el contingut!

Go to Top