La consulta sobre la platja per gossos se celebrarà el 3 d’abril

Els gossos només poden estar a la platja de Calella fora de la temporada estival

  • Els calellencs podrem votar si volem o no una platja per gossos, però només de forma presencial. La consulta s’ha convocat fora de termini.

2022-03-01T09:23:49+01:0001/03/2022|

La consulta sobre la platja per a gossos finalment té data: es farà el diumenge 3 d’abril de 9h a 20h. Només es podrà votar de forma presencial, no es permet delegar el vot i està limitada a les persones majors de 16 anys empadronades a Calella i que no tinguin un gos censat. Els punts de votació se situaran a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i a l’escola Freta.

L’alcalde accidental, Marc Buch, ha convocat la consulta fora de termini, un cop ja s’havien esgotat els temps que marca la llei sobre el procediment a seguir. En un ple, la regidora de Participació, Cindy Rando, es va justificar en l’augment de contagis d’abans de Nadal per no haver-la tirat endavant, però la situació epidemiològica actual és molt més relaxada. Ja fa un any i mig, però, que els promotors van presentar la consulta per primera vegada. Pel moment no s’ha especificat quin cost tindrà el dispositiu de celebració de la consulta.

La pregunta que els calellencs haurem de respondre és “Estaria d’acord en modificar l’Ordenança Municipal de Convivència i Via Pública, en el seu art. 60.6, on prohibeix la circulació i estada d’animals domèstics a les platges, de maig a octubre, i així poder habilitar un espai a la platja per a gossos per tot l’any?” Actualment, els animals de companyia només poden estar a les platges calellenques fora de la temporada d’estiu.

La pregunta l’ha plantejat el grup promotor de la consulta, que ha hagut d’anar fent modificacions en aspectes com el perfil dels votants per poder celebrar la consulta.

Les entitats relacionades amb l’objecte de la consulta, com poden ser les animalistes o les ecologistes, que vulguin participar en l’organització de la consulta tenen 15 dies per sol·licitar-ho. També poden col·laborar els partits polítics i els regidors de l’Ajuntament. Les meses les formaran els treballadors municipals que es presentin voluntàriament, no hi haurà sorteig entre els ciutadans com es fa en les eleccions.

La consulta sobre la platja per gossos no és vinculant, malgrat l’alcaldessa, Montserrat Candini, es va comprometre a acceptar i acatar el resultat. Tot i que guanyés el “si”, la seva aplicació no seria immediata, ja que caldrà estudiar quina és la zona que s’habilita pels animals de companyia i tenir en compte aspectes com si és necessari delimitar la zona amb tanques o no.

Comparteix el contingut!

Go to Top