Continuen els robatoris de catalitzadors de cotxes a Calella

El catalitzador està situat a la part baixa del cotxe

  • Els vehicles de finals dels anys 90 i principis de 2000 són objectius dels lladres pels catalitzadors.

2022-04-16T10:39:04+01:0016/04/2022|

El catalitzador del cotxe segueix sent un objectiu dels lladres, que no els importa robar-lo en ple carrer i encara amb la llum del dia. Ahir al vespre, entre les set i quarts de deu, van robar aquesta peça d’un vehicle aparcat a la part alta del carrer Indústria. Sostreure-la no és trivial: van utilitzar una radial i van necessitar una bona estona, fins i tot hi ha les marques a terra del gat que van utilitzar per aixecar el turisme.

Els mecànics de Calella han hagut de fer aquest tipus de reparacions en diverses ocasions. En ser un robatori, habitualment ho cobreix l’assegurança. Però en el cas del furt d’ahir, en ser un vehicle de segona mà i amb un cost baix, la companyia se’n desentén. El seu propietari no pot fer front a la compra d’un catalitzador nou, pel que probablement haurà de quedar-se sense cotxe. Posar-ne un de nou té un cost d’uns 300 euros, sumat a la mà d’obra es converteix en uns 400 euros.

El catalitzador està situat a la part baixa de l’exterior del vehicle i forma part del sistema d’escapament. La seva funció és reduir les emissions contaminants que produeixen els gasos d’un motor de combustió. Estan fabricats de dos metalls preciosos, el platí i el pal·ladi, que són els que criden l’atenció dels lladres. De fet, hi ha una màfia al darrere d’aquests robatoris, que s’encarrega de la compra-venda d’aquestes peces. També passen pels tallers mecànics preguntant si tenen catalitzadors, pels quals donen uns 150 euros.

Els cotxes més valuosos per aquestes peces no són nous, tot al contrari: busquen els vehicles de finals dels anys 90 i principis dels 2000, majoritàriament Volkswagen Polo, Honda Accord i Astra V. A Calella ja hi va haver una onada de robatoris de catalitzadors a l’estiu de l’any passat, sobretot a l’aparcament del Mercat 2 i als Codina. No han estat tots comesos per la mateixa persona perquè alguns furts estaven fets de forma professional, sense malmetre el vehicle, però d’altres havien deixat peces al terra.

Aquest tipus de màfies actuen arreu de l’Estat; a moltes ciutats del País Basc o d’Andalusia han denunciat sostraccions de catalitzadors.

Comparteix el contingut!

Go to Top