D’un passeig per Txernòbil a les festes tradicionals catalanes: les exposicions del Festimatge

  • A la Fàbrica Llobet es mostren una vintena d'exposicions, però la principal se situa a l'Ajuntament Vell

Les exposicions capten l'atenció de molts visitants, que paradoxalment també volen immortalitzar-les

2022-04-17T09:23:11+01:0017/04/2022|

A la sala de columnes de la Fàbrica Llobet hi ha desenes d’històries captades a través de l’objectiu de les càmeres d’una vintena de fotògrafs. Algunes són més conegudes, com els instruments de les cobles sardanistes que ha capturat el fotògraf local Josep Maria Colomer, guanyador del premi a la Millor Col·lecció de la temàtica Festes i Tradicions Populars Catalanes al Trofeu Torretes.

D’altres conviden a la imaginació, com la mostra titulada “Cares” i signada pel president de Foto-Film, Xavier Rigola, on vol fer jugar a l’espectador per trobar la cara amagada en objectes quotidians. Algunes imatges les podem recordar de la televisió, com el documentat treball sobre Txernòbil i la ciutat contaminada i abandonada de Prípiat, la que acollia als treballadors de la central nuclear i les seves famílies, del fotògraf mataroní Toni Vila.

I entre figures abstractes, persones anònimes de diferents punts del món i mostres d’exaltació del cos humà, es recorren els passadissos prefabricats dels que pengen centenars de fotografies. Moments immortalitzats per sempre més i que temporalment es poden observar a Calella. També es pot veure per primera vegada una exposició eròtica, fotografiada pel mataroní Jesús Coll, per la qual s’ha creat un circuit tancat per evitar les mirades dels menors d’edat.

L’exposició central del Festival de la Imatge de Calella se situa al primer pis de l’Ajuntament Vell. La signa el japonès Masao Yamamoto i plasma una bellesa minimalista en un recull d’imatges anomenat “Small things in silence”, que es tradueix com “coses petites en silenci”. És una mostra de cinc treballs, una fotografia que entén com un flux, com una forma de vida. Amb retrats de la col·lecció imperial japonesa de bonsais i haikus d’elements naturals.

Comparteix el contingut!

Go to Top