Les bateries dels patinets i cotxes elèctrics, un perill en cas d’incendi

  • Els Bombers adverteixen de les sobrecàrregues de les bateries i aconsellen utilitzar bateries homologades i detectors d’incendis. En cas de foc en un vehicle elèctric, sufocar les flames és molt dificultós pels equips d’extinció.

2022-04-23T18:39:37+01:0023/04/2022|

Des del parc de Bombers de Pineda de Mar alerten que els patinets o vehicles de mobilitat personal similars poden ser causa d’incendi i, en aquest cas, és molt complicada l’extinció. Miquel Luchena, bomber del parc de Pineda explica que “la seva manera de funcionar és a base de bateries. Quan una d’aquestes bateries crema i es produeix un incendi en el vehicle és molt costós apagar-la. Afegeix que fins i tot “hi ha serveis de bombers que han inundat el vehicle” per tal de sufocar les flames. Ha posat el cas d’Alemanya, on els bombers en cas d’incendi exterior tenen un sistema on introdueixen el vehicle en flames en un gran contenidor d’aigua i el van vigilant fins que les flames estan totalment extingides. Aquest sistema, però, és molt costós i aquí a Catalunya no es pot tenir.

Juan Peinado, cap del parc de Pineda alerta que la cosa es complica en cas d’incendi en un pàrquing. En aquest sentit, els Bombers de Pineda saben els vehicles elèctrics que hi ha al parkingsol, un dels llocs que bombers considera crític. Peinado ha explicat el protocol que seguirien en cas d’un incendi en un vehicle elèctric a l’interior del parkingsol: “al no poder fer com a Alemania, hem de tenir altres mètodes, per exemple, actuant per inanició d’alimentació del vehicle, és a dir, retirar la resta de vehicles”. El cap de parc diu que el problema d’aquest tipus de vehicles “no és que cremin més, sinó les bateries, que tenen un sistema de reactivació entre elles i no es poden apagar”. 

Des de Bombers també avisen que les bateries no poden explotar en cas d’incendi, igual que en cas d’incendi en un cotxe de combustió, a no ser que el vehicle en qüestió dugui al maleter algun element inflamable, com un càmping-gas o un esprai inflamable. Diuen que els dipòsits tenen un sistema de seguretat per evitar que explotin en cas d’incendiar-se.

Els Bombers de Pineda, que són els que donen servei a Calella, diuen que encara no han tingut cap servei per incendi d’un vehicle elèctric, però sí accidents amb aquests vehicles implicats a habitatges, on la causa de l’incendi ha estat un patinet.

Els patinets i altres vehicles de mobilitat personal són noves emergències que entren a Bombers i estan estudiant quina manera és la més eficaç i ràpida per intervenir en cas d’incendi en aquests casos.

Comparteix el contingut!

Go to Top