El 9 Bessons

2022-05-11T17:08:57+01:0011/05/2022|

Els que em llegiu, d’alguna manera connecteu amb mi. Mica en mica aneu entrant en els meus pensaments i les meves experiències. Vosaltres catalans que ens llegiu, sigueu nascuts aquí o no -doncs català és el que viu i treballa a Catalunya sense diferència de raça ni d’origen, tant si és negre com xinès, com d’altres llocs d’Espanya- és català i té els mateixos drets que els que han nascut a Catalunya.

Ara us vaig a explicar una experiència que vaig viure fa uns dies. Tornava jo de l’Hospitalet amb la meva moto i eren les cinc de la matinada. Quan vaig arribar a Calella, em van venir ganes de menjar, ja que havia estat al Port de Barcelona fent reportatges i no trobava cap lloc ni tan sols per prendre un cafè. I a sobre les gasolineres totes eren automàtiques, sense cap servei. Se’m va ocórrer preguntar a un home que estava aturat a la carretera, que era un repartidor de begudes, on hi havia alguna cosa oberta per prendre el que fos i em va dir que sortint de Calella en direcció Pineda hi han dos restaurants que obren cada dia a les 5 del matí. I cap allà vaig anar.

Vaig entrar a un que posava frankfurt i que el seu nom és 9 Bessons, li vaig demanar un bratwurst i una cervesa al cambrer, un xicot molt amable que parlava un català perfecte. Resulta que era d’origen marroquí, es deia Mohamed Krichou. Li vaig preguntar qui era l’amo per parlar amb ell i fer-li un reportatge i em vaig adreçar a en Xavier, però no hi era. Al dia següent hi vaig tornar i vaig entrevistar a en Xavier i em va explicar la història d’aquell restaurant, perquè, amics meus, darrere de cada establiment sempre hi ha una història, més o menys bonica, però hi és.

Això és el que em va dir i us ho explico a vosaltres: resulta que fa cinc anys que van obrir, va ser el seu pare i va agafar com a socis al Xavier i la seva germana. El Xavier estava treballant, el seu pare estava sol amb alguns cambrers, però el Xavier va deixar la feina i es va posar amb el seu pare. La germana treballa en una empresa de viatges, però quan fa falta va i els ajuda, sigui l’hora que sigui. Són dos germans molt ben avinguts.

La seva clienta, des del principi, era dels pobles, però a l’estiu van començar a anar francesos, alemanys i d’altres turistes. Està situat a la carrera, on hi paren repartidors, policies, escombriaires, gent que comença molt d’hora a treballar. També hi va gent de Barcelona que tenen la segona residència a la vora dels restaurants. Els camioners no hi paren perquè no hi ha bon aparcament per camions, en canvi els repartidors si.

Abans, quan es pagava l’autopista, hi parava més gent, però ara, com que no es paga l’autopista, hi para menys gent. Tenen uns 9 treballadors i l’horari és de 5 de la matinada a 11 de la nit, però quan fan partits de futbol acaben més tard, una cosa curiosa que jo que he estat per mig món de corresponsal de La Vanguardia mai havia vist un restaurant amb tants televisors. Bona idea, doncs quan fan un partit de futbol tothom mentre sopa veu el partit, segui on segui, sense haver de girar el cap, molt còmode. Deuen tenir uns 12 televisors grans coordinats amb un central. A més, quan no fan partit, el Xavier va tenir la idea de combinar les televisions amb fil musical, així veus les notícies -que gairebé sempre són desgràcies- i sents el fil musical que és més agradable.

Tot el personal són molt amables. A més, de dilluns a divendres fan un menú casolà molt bo i variat per només 5 euros, beguda a part. El Xavier va néixer a Calella, però es va criar a Malgrat, un poble molt maco on he fet el reportatge de la Torre de la Viuda, que és un petit palauet. On tornaré a Malgrat a fer un reportatge és d’un parc molt gran i meravellós.

Us recomano que aneu al 9 Bessons, doncs gaudireu d’un bon menjar, i si aneu a veure un partit de futbol gaudireu molt, ja que seieu on seieu veureu el partit perfectament. A la vegada, se sopa amb tranquil·litat i els preus són molt assequibles. És molt fàcil de trobar: agafeu la carretera de Calella a Pineda i només sortir de Calella, a la dreta, veureu els dos restaurants, amb terrassa pels fumadors i un personal que us atendrà amb carinyo i molt bé.

Comparteix el contingut!

Go to Top