Protesten contra les deficiències de Rodalies aixecant les barreres de l’estació de Calella

  • Un grup de joves precinta les barreres i anima a no pagar bitllets

  • Organitzats en el moviment Batec, convoquen una nova mobilització pel 25 de maig

  • Joves encaputxats precintant les barreres de l'estació de Calella (Foto: @batec_cat)
2022-05-12T08:59:01+01:0012/05/2022|

Un grup de joves organitzats han precintat aquest dimecres al matí les barreres de l’estació de Calella com un acte de protesta pels constants problemes que presenta Rodalies. Els autors, englobats dins d’un moviment anomenat Batec, van fer aixecar les barreres d’una vintena d’estacions d’arreu de Catalunya amb l’objectiu de denunciar la “greu” situació del transport ferroviari. Per evitar ser identificats, els joves anaven amb la cara tapada.

Batec és un moviment juvenil creat aquest mes de maig que porten a terme accions per “la conquesta de drets”, segons expliquen ells mateixos, i davant el que diuen és un “futur incert”. Es van presentar a principis de maig accedint en massa a l’estació d’Arc de Triomf sense pagar i aquest dimecres han precintat torns a les estacions de Calella i Vilassar al Maresme, però també d’altres localitats catalanes, com Badalona, Granollers, Barcelona o Sabadell, en una protesta que consideren va ser un “èxit”.

Els impulsors han cridat a deixar de pagar els bitllets de tren a mode de denúncia pels retards i les avaries constants, que provoquen problemes en la mobilitat i també en les rutines dels viatgers que agafen el tren cada dia per anar a treballar o a estudiar. Fa tres setmanes, la línia R1 es va convertir en un caos en no passar cap tren des de Mataró fins a Barcelona durant tres hores, amb la gent acumulada a les andanes i sense forma d’arribar al seu destí. A llarg termini, els membres de Batec esperen que les seves accions serveixin perquè finalment es millori el servei de Rodalies.

L’infrafinançament a Rodalies és una opinió generalitzada, tant entre la ciutadania com, fins i tot, al govern de la Generalitat. La línia del Maresme és una de les que més problemes pateix, amb retards constants que afecten als usuaris.

Amb les barreres aixecades a Calella durant el dia d’ahir, algunes persones van passar sense pagar, però d’altres van validar els seus bitllets, sobretot els que tenen abonaments temporals. Segons Renfe, les denúncies per viatjar sense bitllet seguiran el procediment administratiu habitual, tot i que esperen que la Generalitat, com a òrgan sancionador i recaptador, doni indicacions sobre si cal modificar el protocol. La mateixa companyia assegura entendre que els viatgers vulguin protestar i reclamar millores, però emplacen a fer-ho a través dels canals habilitats i destaquen el seu esforç d’inversió en el servei.

La nova convocatòria de Batec és el 25 de maig, també per deixar de pagar els bitllets de trens. Animen a entats, organitzacions i sindicats a sumar-se a la crida per denunciar les mancances del transport públic, tot i l’avís de sancions de Rodalies.

Comparteix el contingut!

Go to Top