El govern reacciona al problema dels contenidors instal·lant papereres intel·ligents

  • Els contenidors es mantenen igual, però al carrer Església ara hi ha papereres noves

Les noves papereres se situen a les cruïlles del carrer Església

2022-05-19T08:22:50+01:0019/05/2022|

Algunes de les papereres del carrer Església s’han substituït per unes d’intel·ligents. El govern les ha fet col·locar poques hores després que CALELLA COMUNICACIÓ constatés que els contenidors de la ciutat no s’han canviat malgrat el seu estat i tot i que el govern havia promès substituir-los precisament per uns d’intel·ligents durant l’any passat. Els contenidors continuen igual, molts d’ells torts, alguns precintats i d’altres amb la plataforma desencaixada, però el govern ha reaccionat fent un primer pas col·locant papereres noves.

Aquests nous mòduls són tancats, pel que afavoreix que el vent no s’emporti les deixalles. Es poden obrir utilitzant el peu, un pedal, o amb la mà baixant la tapa. A la part superior compten amb una placa solar i segons Future Street, l’empresa que les supleix, compta amb un GPS i proporciona dades en temps real sobre la seva capacitat per tal que es reculli únicament quan estigui ple. Segons els creadors de les papereres, aquestes són sostenibles perquè redueixen les emissions de CO2, redueix el número de recollides en un 80% i els costos en un 75%, pel que s’estalvia combustible. A efectes pràctics, el concessionari de la neteja probablement seguirà retirant les bosses quan faci el seu recorregut, ja que no surt a compte anar expressament a cadascuna de les papereres quan avisi que estigui plena.

Les noves papereres només admeten rebuig, a diferència d’altres papereres també instal·lades pel carrer Església que compten amb boques diferents per separar-les en la selectiva. Els mòduls es poden personalitzar amb imatges de la ciutat; de fet, tenen un codi QR que porta a la web turística de Calella.

Per tal d’evitar actes vandàlics com puntades de peu per fer caure les papereres -com ha passat en algunes ocasions-, aquestes estan ben ancorades al terra. D’aquesta forma també s’evita que es puguin moure d’un costat a un altre, com passava amb les antigues.

El govern no ha informat del cost d’aquestes papereres, que poden formar part d’una prova pilot per saber si s’adapten bé als hàbits de la ciutat per tal d’estendre-les a altres carrers i finalment, en un futur, als contenidors, una de les problemàtiques de Calella.

Comparteix el contingut!

Go to Top