Ni intel·ligents ni normals, Calella no té nous contenidors tot i les promeses del govern

Molts contenidors estan torts i, sovint, també plens

  • Els problemes amb els contenidors s’han succeït durant tota la legislatura, però tot i que el govern prometia canviar-los per uns d’intel·ligents, a un any de les eleccions no hi ha projecte sobre la taula.

2022-05-17T16:58:15+01:0017/05/2022|

Els contenidors d’escombraries soterrats suposen un problema important a Calella. A moltes zones estan espatllats, ja siguin les pròpies bústies o les plataformes. Hi ha carrers on porten anys precintats, com és el cas del carrer Ànimes. És una de les queixes més habituals entre els ciutadans de Calella, en petit comitè i també en obert. També és un dels temes -si no el que més- més denunciats a través de la secció #laveudeCalella. Però després d’anys amb aquest problema, no hi ha cap solució.

A finals del 2020, l’Ajuntament va fer una nota de premsa prometent que “Calella tindrà contenidors intel·ligents el 2021 amb l’objectiu de millorar el procés de reciclatge”, una iniciativa amb la que asseguraven comptar amb 190 mil euros de finançament de la Diputació de Barcelona. Acabat el 2021 i ja a mitjans de 2022, els contenidors intel·ligents no s’han materialitzat.

Els anomenats contenidors intel·ligents funcionen amb una targeta personal que identifica a l’usuari, també avisen a l’empresa de recollida de residus quan estan plens.

A l’estiu de l’any passat, el govern tornava a plantejar el canvi de contenidors. El regidor de Serveis Públics, Albert Torrent, reconeixia que els contenidors soterrats s’espatllaven abans del previst, tot i afirmar que el problema no era la falta de manteniment. Torrent explicava que l’Ajuntament havia encarregat un estudi -que no s’ha fet públic- que exposava que una desena de zones d’escombraries s’espatllarien pròximament, pel que plantejava canviar el sistema però demanava consens polític. De nou, proposava el concepte de “contenidors intel·ligents”. Pel moment, però, no hi ha hagut cap proposta sobre la taula per canviar el model de contenidors.

Actualment, Calella té diversos models de contenidors soterrats, però tant els més vells com els més nous estan en males condicions. En algunes zones, s’han substituït per d’altres en superfície. A d’altres directament s’han eliminat, com és el cas de la plaça de l’Església, que va ser precisament la primera bateria de selectiva que es va instal·lar a Calella.

Sense un projecte ja previst, és poc probable que, a un any de les eleccions, el nou govern -aquest dissabte s’ha d’escollir nou alcalde, que amb tota probabilitat serà Marc Buch, i entrarà Lucía Sánchez com a regidora després que l’alcaldessa Montserrat Candini renunciés per recuperar-se d’un càncer- plantegi un canvi d’aquestes característiques, que implica una revisió important del model de contenidors i invertir un pressupost considerable.

Comparteix el contingut!

Go to Top