La prohibició de fumar a la platja de Calella no entrarà en vigor fins a principis de juliol

Les platges de Calella seran un lloc sense fum aquest estiu

2022-06-07T20:34:02+01:0007/06/2022|

Els fumadors tenen encara un mes de marge fins que entri en vigor la prohibició de fumar a les platges. Tot i que el ple va aprovar modificar l’Ordenança de convivència ciutadana i via pública a finals d’abril, els tràmits que ha de superar fins que s’apliqui ens porten fins a principis de juliol. Com a mínim. Ja que encara es poden presentar al·legacions que endarreririen el procés.

En el cas que algú presenti reclamacions o suggeriments, la modificació de l’ordenança -que també inclou l’habilitació d’una zona a la platja perquè els gossos s’hi puguin banyar, a la qual també es poden presentar al·legacions- haurà de tornar a passar pel ple per tal que les estimi o les desestimi. No serà fins que s’aprovi de forma definitiva que es podran posar sancions.

La prohibició de fumar a les platges és una mesura que s’està implantant a molts municipis, en consonància amb les polítiques de sostenibilitat que cada vegada prenen més importància. Per evitar el llançament de les burilles a la sorra, la Diputació de Barcelona va fer una campanya per repartir cendrers especials per portar a la platja, tot i que encara hi ha qui les continua deixant tirades a la sorra.

Una altra acció que s’està estudiant en relació al tabac, en aquest cas a nivell català, és aplicar una taxa de 20 cèntims extra a les cigarretes per tal de fomentar el reciclatge de les burilles.

Comparteix el contingut!

Go to Top