Els diners per l’ajuda al lloguer per joves s’esgoten en un sol dia

2022-06-09T17:09:16+01:0009/06/2022|

Aquest dimecres s’obria la sol·licitud del bo jove al lloguer i aquest dimecres es va esgotar la partida. En només vuit hores es va superar amb escreix el nombre màxim d’ajudes que es podien donar. Tot i que l’Estat destina un total de 200 milions d’euros a aquesta subvenció, la part del pastís que li ha tocat a Catalunya és de 29 milions, amb el que es calcula que només es poden cobrir 9.666 expedients.

En el primer dia de tramitació ja es van rebre més de 15 mil peticions, més totes les que s’han gestionat avui i les que arribaran fins el 17 de juny, data màxima per presentar la documentació. Això implica que una gran quantitat de joves no podran accedir a l’ajuda de 250 euros mensuals pel pagament del lloguer promesa pel govern espanyol.

La Generalitat calcula que farien falta 60 milions, el doble dels diners atorgats, per atendre totes les sol·licituds. La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, considera “insuficient, mal dimensionada i mal finançada” la partida i recorda que Catalunya acull el 17% de joves de l’Estat susceptibles de rebre la subvenció i el 25% d’habitatges de lloguer.

Els tècnics de l’Agència d’Habitatge de Catalunya han d’avaluar si la documentació de totes les persones que han optat al bo compleixen les condicions, però, en cas afirmatiu, molts joves hauran perdut l’oportunitat de rebre aquest suport pel pagament del lloguer.

Des del Sindicat de Llogueteres lamenten que les polítiques d’habitatge s’han convertit en una loteria, assimilant la forma d’atorgament del bo a les entrades per un concert a les quals només hi poden accedir els més ràpids.

Comparteix el contingut!

Go to Top