Sant Joan 2022

Dispositiu especial de l’ADF Alt Maresme per la revetlla de Sant Joan

  • Arriba una de les jornades més perilloses pel que fa al risc d’incendi forestal: la revetlla de Sant Joan. L'ADF Alt Maresme se suma, de nou, al dispositiu especial per a l'extinció d'incendis que es muntarà a Catalunya, coordinat amb els Bombers de la Generalitat i les Policies Locals.

  • Degut a la situació d'incendis que hi ha a Catalunya, els voluntaris de l'Agrupació de Defensa Forestal de l'Alt Maresme allargaran la guàrdia, començant a les 15h del dijous 23 fins a les 03h del divendres 24, estant com a mínim 12 hores operatius per qualsevol emergència.

2022-06-22T08:41:03+01:0022/06/2022|

La nit de Sant Joan és una nit que preocupa a tots els cossos d’emergències. Aquest any però, preocupa encara més per la greu sequera que portem acumulada durant 2 anys. Si a més hi sumem l’extraordinària onada de calor que hem patit aquesta darrera setmana, genera encara més perill en aquesta nit especial que ja és, per si mateixa, molt perillosa.

Com cada any, l’ADF Alt Maresme treballarà coordinadament amb els Parcs de Bombers de Pineda de Mar, Malgrat de Mar i Tordera i les policies locals de Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat, Palafolls i Tordera per intentar que durant la revetlla de Sant Joan no es desencadenin incendis i, en cas que n’hi hagi, siguin el menys greus possible.

A més, des de la seu de l’ADF a Santa Susanna es coordinaran amb l’ADF Tordera i l’ADF Vallalta que s’encarregarà dels municipis de Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta.

En total, les ADF tindran set vehicles amb kit d’aigua, 2 de coordinació i recolzament i una vintena de voluntaris que treballaran, des de les 15:00h del dijous 23 i fins, com a mínim, les 03:00h del divendres 24.

Així doncs, i ara més que mai, des dels cossos de prevenció i extinció d’incendis demanen a la ciutadania màxima responsabilitat a l’hora de llençar la pirotècnia. A principis de mes, el dijous dia 2, ja vam tenir un primer ensurt a Calella, a la zona del Torrent de les Basses, on les flames van cremar 5.500 m² de canyes.

Cal recordar, que està prohibit llençar petards i fer foc a menys de 500 metres de qualsevol massa forestal i que en cas de veure fum o flames, cal trucar immediatament al telèfon 112.

Des de l’ADF Alt Maresme alerten que en la situació que tenim, un petard o una bengala que caigui on no toca pot ser catastròfic i provocar un gran incendi forestal. Així doncs, apel·len a la prudència i responsabilitat de la ciutadania en aquesta revetlla per no tenir cap ensurt.

Comparteix el contingut!

Go to Top