Coca de Sant Joan, les postres de la revetlla

2022-06-23T16:08:10+01:0023/06/2022|

#endirecteCalellaCOM Les pastisseries calellenques funcionen a ple rendiment per vendre les coques de Sant Joan, les postres típiques de la revetlla. Poden ser farcides de moltes coses, però les més comunes són la de fruita confitada, la de llardons i la de crema. També n’hi ha d’altres més originals, tot i que les tradicionals són les que tenen més sortida.

La tradició diu que la coca de Sant Joan ha de ser el doble de llarga que d’ample, fins i tot hi ha qui diu que és igual a la proporció entre el dia i la nit per Sant Joan, i que amb angles arrodonits.

Menjar coca de Sant Joan ve de molt antic, primer es feien a casa i es portaven als forners perquè les coguessin. Al segle XIX, quan van néixer les primeres pastisseries, la recepta es va endolcir i la coca moderna es va incorporar a les revetlles fa 150 anys. Abans s’acompanyaven de vi, però ara es més habitual beure cava.

Comparteix el contingut!

Go to Top