La Flama del Canigó encén la foguera de Sant Joan

2022-06-23T20:51:26+01:0023/06/2022|

#endirecteCalellaCOM Calella ja té encesa la foguera de la revetlla de Sant Joan. La pubilleta i l’hereuet han portat el peveter amb la Flama del Canigó, que han fet arribar Òmnium Cultural, Calella Marxa i els Udols de Foc, perquè l’ADF encengués la foguera formada per palets.

Enguany, la foguera és més petita degut a l’alt risc d’incendi i després que Catalunya hagi viscut unes setmanes amb desenes de focs a les zones forestals.

La relació entre el foc i el solstici d’estiu és molt antiga i la tradició ha sobreviscut al llarg de les generacions. Es diu que el foc foragita els mals esperits, purifica, protegeix i regenera i la gent s’aplega al voltant de les fogueres per menjar, cantar i ballar. En alguns llocs, fins i tot hi salten per sobre i trepitgen les brases.

Comparteix el contingut!

Go to Top