Fotografia reciclada

2022-06-24T20:23:35+01:0024/06/2022|

Al començament de la dèria del reciclatge, se’m va acudir aplicar-ho també a la fotografia… Tenia, tinc encara, quantitat de fotografies que no vaig utilitzar en el seu moment i que han quedat guardades o oblidades en diferents calaixos… Tot aquest trencaclosques de fotografies em va donar la idea de tallar-les o estripar-les (a consciència) i unir-les mitjançant un “collage”, procurant que la imatge resultant tingués algun significat… Això deuria ser cap a l’any 2005… Mida fotogràfica uniforme (25×10) muntades sobre cartolina de 30×40 format vertical… Dintre d’aquell espai feia les meves creacions…

Cap dels jurats de la lliga, ni dels diferents concursos on les vaig presentar, les van considerar “fotografies”… Si els preguntava l’opinió es justificaven amb les bases del concurs i les normes internacionals (si no trenquem aquests lligams mai avançarem), i també dient que si en lloc de ser diverses fotografies enganxades directament, fos una reproducció, es a dir un “muntatge fotogràfic”, potser les haurien tingut en compte, però la “puresa fotogràfica” estava pel damunt d’uns “puzles de retalls de fotografies enganxades”, és a dir, prescindien de la reconeguda tècnica del “collage”… No feu gaire cas als jurats (sempre hi haurà excepcions, és clar) i practiqueu totes les possibilitats de presentar les “fotografies” que a vosaltres us agradin… El més important és intentar comunicar, transmetre històries, sensacions i emocions mitjançant les imatges que haguem creat… Cal ser atrevits i prescindir d’encotillaments (per molt “internacionals” que siguin), que intentin anul·lar la llibertat expressiva i el particular esperit creatiu!!!…

Aquesta “foto reciclada” (reproducció) és una de les primeres que vaig fer… Ja en buscaré més…

Colo, divendres 18-setembre-2020

Comparteix el contingut!

Go to Top