L’elevat preu dels carburants porta al límit als taxistes calellencs

  • Han de pagar pel doble per la benzina i el gasoil, reduint a la meitat el seu benefici

  • Alguns es plantegen deixar el taxi a finals de la temporada d’estiu

  • L'estació és una de les parades de taxis de Calella
2022-07-05T12:56:50+01:0005/07/2022|

El preu disparat dels carburants està perjudicant greument als taxistes calellencs, que afirmen amb contundència que “no compensa, hem deixat de guanyar el que marca la llei, entre 500 i 800 euros en funció del mes i dels quilòmetres que fem”. En Juan és un dels taxistes que habitualment es troba a la parada de l’estació i té un dels vehicles de més places, pel que també consumeix més. Ha passat de pagar uns 800 euros al mes en gasoil a pagar-ne uns 1.500, pràcticament el doble, degut als preus per sobre de dos euros el litre. Per això lamenta que “en la carrera que abans guanyaves 1, ara guanyes mig. I les despeses segueixen sent les mateixes més l’increment que tenim del gasoil”. La majoria de taxistes són autònoms, pel que han d’abonar la quota de treballador per compte propi a més de tots els impostos pertinents.

En Hafet, un altre dels taxistes que se situa a la parada de l’estació, té un cotxe més petit, en el que hi caben menys passatgers. Assegura que “estem perdent el 40% de cada viatge”, pel que s’està plantejant que “si seguim així, quan acabi la temporada jo ja ho deixaré, no em surt a compte. A l’hivern, només pujar i baixar de l’Hospital és gastar diners. A l’estiu, com a mínim, vas facturant”. La diferència de facturació entre l’estiu i l’hivern és radical, baixant fins a la meitat en la temporada baixa, propiciat pel canvi en la tipologia de viatges i per la manca de turistes. De fet, ja hi ha taxistes que només estan al volant a l’estiu, mentre que a l’hivern tenen una altra feina.

A l’estiu, la gran presència de turistes fa que els taxistes tinguin més activitat i viatges més llargs, majoritàriament als aeroports de Barcelona i Girona. A l’hivern, en canvi, els trajectes són curts, sobretot a l’Hospital i al CAP, per part dels mateixos calellencs.

El preu dels carburants porta mesos a l’alça, especialment acusat des que va començar el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, i que es manté per sobre dels dos euros el litre des de fa mesos. El govern espanyol va decidir aplicar un descompte generalitzat de 20 cèntims el litre, al qual s’hi sumen més rebaixes d’algunes companyies petrolieres per fidelitzar als clients. La inflació, però, ha fet que aquest ajut hagi quedat pràcticament tapat. Per això, els taxistes temen que pugi fins als 3 euros, un extrem en el que afirmen que “més val agafar les claus, tancar el taxi i treballar per un altre. Si segueixen pugen el gasoil i el govern no fa res… és la ruïna de molta gent”, exposa en Juan. En Hafet afegeix que “no demanem que ens regalin el gasoil, només algun descompte”. Pel moment, només es manté la rebaixa dels 20 cèntims del govern espanyol.

Les tarifes s’estableixen a principis d’any, pel que no han variat des del mes de gener. Els taxistes expliquen que n’hi ha de dos tipus: la urbana, que ve marcada per l’Ajuntament, i la interurbana, que l’estipula la Generalitat de Catalunya.

Comparteix el contingut!

Go to Top