541 firmes recollides per reclamar la consulta sobre la ubicació de la platja per gossos

Platges de diferents punts del litoral català tenen trams habilitats per gossos. Foto: platja de l'Escala

  • Porten 541 signatures, mentre que a la consulta popular del 3 d’abril es van obtenir 793 vots a favor d’habilitar una platja per gossos.

2022-07-07T16:58:48+01:0007/07/2022|

El moviment veïnal que s’ha organitzat per reclamar la segona consulta en relació a la platja per gossos, la que va anunciar l’alcalde, Marc Buch, per decidir el lloc on s’ubicaria, ha entregat 541 signatures a l’Ajuntament. Van començar veïns de la zona compresa entre els carrers Sant Isidre i Escoles Pies, on els grups polítics han decidit que anirà la zona de bany per mascotes, però s’hi han sumat calellencs d’altres punts de la ciutat.

Encara recullen firmes a la papereria El Vaixell, situada al carrer Jovara, que s’afegiran a les que van presentar juntament amb una instància exposant les raons per les que creuen que el tram escollit no és el més adequat. Els seus arguments són que no garanteix el dret al descans dels veïns per contaminació acústica, que “devalua i malmet la imatge de Calella”, que és perillós pels gossos degut a que a prop hi passen cotxes pel camí de sorra i temen que no hi hagi una neteja acurada de la sorra i l’aigua.

El nombre de signatures aconseguit fins ara supera el de persones que van votar “no” a la creació d’una platja per gossos -507 vots- a la consulta del 3 d’abril i no està molt lluny dels 793 vots afirmatius que li van donar la victòria. De fet, ja estan a un 70% d’arribar al nombre de paperetes del “si”. La xifra de participació -un 8,3%- és un dels motius que ha portat als veïns a demanar que no es consideri vàlida per no ser “gens significativa”.

Comparteix el contingut!

Go to Top