Els abonaments de Rodalies seran gratuïts durant tres mesos a finals d’any

  • El president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el govern bonificarà el 100% dels abonaments

  • La mesura durarà tres mesos, des de setembre fins a desembre

Viatjar en tren serà gratis temporalment

2022-07-12T17:32:26+01:0012/07/2022|

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que assumirà la bonificació del 100% dels abonaments de Rodalies i dels trens de mitja distància, aquells que són multiviatge, pel que viatjar en tren serà gratuït des de l’1 de setembre fins el 31 de desembre. És una de les mesures que ha anunciat avui en el marc del debat sobre l’estat de la nació per combatre la inflació.

Durant aquest període de temps ja estava prevista una rebaixa del 50% sobre els bitllets, de la qual un 30% anava a càrrec del govern central i la resta l’assumien la Generalitat i els ajuntaments. Però aquesta reducció a la meitat ha passat a ser del 100% en el cas de Rodalies i de mitja distància, i es mantindrà a meitat de preu a la resta de transports públics durant l’últim trimestre de l’any.

Aquesta mesura té, per una banda, l’objectiu d’ajudar a les famílies davant la inflació desbocada i, per l’altra, contribuir a fer ús de transport menys contaminant que el vehicle privat.

Pedro Sánchez també ha avançat altres iniciatives, com un suplement de 100 euros mensuals entre setembre i desembre als estudiants de més de 16 anys que reben beques, que es calcula són gairebé un milió.

El govern també ha anunciat impostos extraordinaris a les companyies energètiques i a la banca amb els que pretén recaptar fins a 3.500 milions d’euros aquest any.

Comparteix el contingut!

Go to Top