Els ocupes del bloc 6 dels Codina seran desnonats avui dimecres

El judici contra els ocupes es va celebrar aquest dimarts

  • La jutgessa del cas del pis ocupat dels Codina ha donat la raó als propietaris i ha dictat el desallotjament immediat de l’habitatge. Durant el dia d’avui, els Mossos d’Esquadra hauran de desnonar als joves ocupes que viuen al pis de forma irregular després de pagar 1.500 euros per obtenir les claus.

2022-07-20T13:24:22+01:0020/07/2022|

Els ocupes seran expulsats avui mateix del pis del bloc número 6 dels Apartaments Codina, on hi resideixen des de fa aproximadament dos mesos. Després del judici celebrat ahir mateix, la jutgessa ha dictat l’ordre de desallotjament immediat als tres inquilins, que els Mossos han d’executar avui mateix en tant que policia judicial, i ha donat ordre de que el posin a disposició dels seus propietaris.

També ha condemnat els tres ocupes a pagar 90 euros de multa, a raó de 3 euros diaris durant un mes, i, en cas que no ho facin, de fins a 45 dies de presó. És la pena mínima degut a la situació de “vulnerabilitat i precarietat” dels denunciats. També els condemna a pagar els costos judicials. Pel que fa al quart inquilí, la justícia considera provat que no habitava a l’interior del pis ocupat i, per tant, queda absolt.

La jutgessa s’empara en una sentència del Tribunal Suprem al·legant que l’habitatge constitueix una segona residència, malgrat des de l’any 2016 no l’han pogut utilitzar per “la invasió constant d’ocupes” i la manca de serveis essencials. Els seus propietaris el van comprar fa gairebé 60 anys. El fet que els ocupes tinguessin coneixement de la voluntat dels propietaris de recuperar el seu immoble s’ha considerat un agreujant. Un dels inquilins fins i tot va dir durant el judici que esperava la sentència per marxar.

La causa de lesions que van denunciar els ocupes per part dels propietaris continua en la fase preliminar d’instrucció.

Comparteix el contingut!

Go to Top