Ja es pot demanar el bo jove de 400 euros per gastar en cultura

Els cinemes i teatres són productes subvencionables amb el bo cultural jove

  • El bo cultural jove és una targeta moneder amb una vigència d'un any per gastar-la.

2022-07-25T08:55:04+01:0025/07/2022|

Els nois i noies que fan 18 anys aquest 2022 ja poden sol·licitar 400 euros per gastar en cultura. Es tracta d’un bo cultural que funciona com una targeta moneder i que té una vigència d’un any.

Permet gastar 200 euros en cultura en viu, com teatre, cinema o museus; 100 euros per productes físics, com premsa, llibres i discs; i 100 euros per productes digitals, com plataformes online de sèries, música o videojocs. Els llibres escolars, material artístic, instruments musicals o espectacles esportius no entren a la subvenció.

Només el poden obtenir aquells que van néixer l’any 2004 i que, per tant, compleixen la majoria d’edat aquest any. Per donar-se d’alta, cal tenir algun mecanisme d’identificació digital, com el certificat digital -només per majors de 18 anys- o el certificat Cl@ve -aquest si el poden obtenir els que encara són menors-. Un cop identificat, el jove rebrà el bo cultural de forma virtual al mòbil o física a través de Correus. Es pot demanar fins al 15 d’octubre.

Es calcula que se’n podran beneficiar uns 82 mil joves catalans, mig milió a tot l’Estat. A Calella són uns 200 els nois i noies que han fet o faran 18 anys al llarg del 2022. La mesura té un pressupost de 210 milions d’euros.

A partir del moment en què s’atorgui el bo cultural jove, el beneficiari tindrà un any per gastar-lo en aquells establiments o institucions adherides al programa. Dilluns passat es va obrir el termini perquè les empreses i entitats culturals s’hi poguessin inscriure. Fins ara són 525 arreu de l’Estat, però no s’ha especificat de quin territori.

Comparteix el contingut!

Go to Top