Entre 100 i 200 euros: el preu d’una nit d’hotel a Calella al mes d’agost

  • Pugen els preus dels hotels per la recuperació del turisme

  • La majoria d'hotels de Calella es concentren a la zona turística, passada la Riera Capaspre
  • Reservar a l’últim moment una estada a Calella pot sortir molt car per les persones més exigents, ja que els hotels estan aprofitant la recuperació del turisme per fer calaix. Els preus van des dels 60 euros d’una habitació en un apartament als més de 200 d’un hotel de 5 estrelles.

2022-08-01T18:53:09+01:0001/08/2022|

Els turistes que s’estiguin plantejant a l’últim moment reservar les seves vacances a Calella hauran de pagar entre 100 i 200 euros per cada nit, en funció de l’hotel i de les estrelles que tingui, segons els preus que es poden veure a Booking, la plataforma més utilitzada pels viatgers.

Trobar allotjament a la nostra ciutat aquest mes d’agost per menys de 100 euros la nit és una tasca complicada, cal ser flexible amb les dates i anar a pels hotels de dues estrelles o als apartaments. Qui busqui més comoditat haurà de desembutxacar al voltant de 150 euros pels hotels de tres i quatre estrelles i els de cinc ja superen els 200 euros. Són els preus que marca per dues persones, però també es poden trobar cases de lloguer turístic per dies al centre de Calella amb un cost d’uns 500 euros la nit, el més car actualment als portals de reserves, amb capacitat per 6 persones.

Tot i així, els preus no són fixes: en funció del dia i de la setmana pot sortir més econòmic o més car. Normalment, els caps de setmana els preus són més alts que entre setmana per aprofitar aquells viatgers que no tenen vacances llargues. Tot i així, l’estiu, especialment els mesos de juliol i agost, són temporada alta, pel que serà més difícil trobar ofertes.

Els allotjaments també estan aprofitant la recuperació del turisme després de la pandèmia i les ganes de viatjar de la ciutadania després d’una època en la que només han pogut moure’s a prop de casa. L’any passat, els hotels van fer ofertes molt més econòmiques per intentar captar clients, mentre que aquest any es poden permetre mantenir-los més alts per l’elevada mobilitat i demanda dels turistes. També hi influeix la inflació, que està disparada i al mes de juliol ha arribat al 10,8%, la més alta des de fa 38 anys.

Els apartaments tenen un cost inferior, tot i que el que surt més econòmic són les habitacions individuals en habitatges d’ús turístic -malgrat moltes vegades es lloguen als turistes de forma clandestina sense estar donades d’alta com a activitat-. Per 59 euros es pot passar la nit en aquest tipus d’allotjament a Calella, segons els preus de la plataforma Airbnb. A l’altra banda del barem de preus hi trobem envejables xalets a zones com Can Carreras, on no es pot reservar per dies sinó que es destinen a períodes més llargs de temps. Un mes pot costar uns vuit mil euros per família.

I al nostre voltant? A Pineda, els preus dels hotels s’assimilen als de Calella, mentre que a Santa Susanna pugen més. Pel que fa a l’oferta, Calella, Santa Susanna, Blanes i Lloret de Mar són els municipis que tenen més habitacions disponibles.

Comparteix el contingut!

Go to Top