L’alcalde Buch intenta guanyar-se els veïns del carrer Jovara castigant a la discoteca Phoenix

  • Buch redueix l’horari de la discoteca Phoenix en un acte electoralista

  • El director de la discoteca denuncia que l’alcalde li ha fet una “emboscada”

La discoteca està situada al carrer Jovara, en una zona on hi ha més locals d'oci nocturn

2022-08-05T15:25:26+01:0005/08/2022|

Queda menys d’un any per les eleccions i la majoria de partits polítics ja han traçat la seva estratègia per aconseguir rascar el màxim de vots possibles. Tot i que l’actual alcalde, Marc Buch, encara no ha anunciat si es tornarà a presentar, està seguint una tàctica molt concreta de donar-se a conèixer a través de vídeos en directe a les xarxes socials i de decisions electoralistes com la de reduir l’horari de la discoteca Phoenix.

L’alcalde, l’inspector de la Policia Local i un altre membre del cos li han comunicat als responsables del local d’oci nocturn la seva decisió en una reunió de la qual el director de la discoteca, Raul Zarco, afirma que “em sento traït. Anava a la reunió buscant una entesa i m’han fet una emboscada”. Assegura que en tot moment han mantingut una bona relació amb la Policia Local i que, degut a les queixes de soroll per part dels veïns, s’han posat a la seva disposició i li han demanat més efectius per tal de solucionar els aldarulls que es produeixen a l’exterior del local, on no hi tenen competències. Però explica que la resposta que li ha donat el cap de la policia és que “no hi ha més pressupost” per poder contractar a més agents. També lamenta que se’ls ha traspassat la responsabilitat de mantenir la bona convivència en un tram de carrer que no els correspon i que la policia els ha acusat d’incidents que s’han produït fora de la discoteca.

Els veïns han penjat cartells per la zona amb fotografies i acusacions cap a la discoteca i cap a un turoperador alemany i l’alcalde els ha volgut acontentar fent un decret d’alcaldia en el que redueix l’horari del Phoenix una hora i quart: fins les 3:45h de diumenge a dijous i fins les 4:45h els divendres, dissabtes i vigílies de festius, quan abans podien tancar a les 5h i a les 6h respectivament. Empara el seu decret en un informe del cap de la Policia Local en el qual suposadament exposa que les molèsties s’incrementen a la matinada.

Han aparegut cartells a la zona acusant la discoteca i anunciant la reunió

No obstant, seria massa innocent pensar que el soroll i els aldarulls desapareixeran per aquest temps de tancament forçós, sinó que el més probable és que el problema es traslladi a altres zones que si estiguin obertes. És el que també tem Zarco, que assegura que “nosaltres volem que els veïns puguin descansar i hem parlat amb ells sempre que ens ho han demanat. Tenim un personal de seguretat molt qualificat que demana silenci a les persones que hi ha fora, però no ens poden culpabilitzar del que passi més enllà del Phoenix”. Des de la discoteca no estan d’acord amb el càstig i estan disposats a arribar fins on sigui per demostrar que la mesura és injusta i que se’ls està perjudicant sense fonament, malgrat porten més de 60 anys realitzant la seva activitat i atraient gent de Calella, de municipis pròxims i turistes per gaudir de l’oci nocturn. A més, durant els últims dos anys han hagut de tenir tancat degut a la pandèmia, fet que els ha suposat grans pèrdues econòmiques.

El mateix alcalde i l’inspector van vendre als veïns en una reunió oberta a Can Saleta la reducció de l’horari com la solució als aldarulls, una trobada de la qual van expulsar a CALELLA COMUNICACIÓ en una qüestionable decisió que atempta contra la llibertat de premsa en tant que es bloqueja el poder tenir la informació de primera mà. Tot plegat després que els mateixos veïns encartellessin part de la ciutat anunciant la reunió per tal de sumar el màxim nombre de persones possible. 

Queixes per aldarulls a altres zones 

El carrer Jovara no és l’únic del que els veïns denuncien sorolls a altes hores de la matinada. També a la zona hotelera els residents es queixen de no poder dormir per la música alta i el xivarri que provoquen els turistes joves. Demanen actuacions perquè ells han de descansar i matinar per anar a treballar malgrat estan envoltats d’hotels on la gent hi va de vacances. En aquest cas, però, l’alcalde no ha aportat solucions.

A altres municipis amb problemes de sorolls han pres mesures com tenir “serenos” patrullant de nit, com és el cas de Figueres. Barcelona ha optat per avançar l’horari de tancament de forma generalitzada de restaurants i terrasses, però de zones senceres, no d’un únic establiment com és el cas de Calella.

Comparteix el contingut!

Go to Top