L’operatiu per estafa a Calella se salda amb tres detinguts per embutxacar-se 1,68 milions d’euros

El passat 4 d’agost informàvem d’un operatiu especial dels Mossos d’Esquadra a Calella, al Rierany de Valldenguli. Només va trascendir que es tractava d’una presumpta estafa que la policia ha acabat de perfilar amb el que hi van trobar a l’habitatge intervingut.

Tres persones han estat detingudes i enviades a presó

  • Tres persones d’una mateixa família han estat detingudes acusades presumptament de doble estafa: comprar amb bitllets falsos i enganys de l’amor.

2022-08-13T14:59:07+01:0013/08/2022|

Tres detinguts, 1,68 milions d’euros estafats i dos noms: Rip Deal i Love Scam. És el resultat de l’operatiu policial que es va dur a terme a principis d’agost a Calella, en un dels xalets del Rierany de Valldenguli, el qual els Mossos d’Esquadra van estar tot el matí escorcollant.

 La Divisió d’Investigació Criminal de l’Àrea Central de Delictes Econòmics dels Mossos van detenir, el 4 d’agost, tres persones d’una mateixa família a la casa de Valldenguli, tal com van explicar els veïns de la zona que, encuriosits, observaven com 4 vehicles dels Mossos d’Esquadra s’enduien a tres persones emmanillades. Se’ls acusa d’estafar 1,68 milions d’euros a una dona comprant-li set rellotges de luxe i un vehicle d’alta gamma amb bitllets falsos, una modalitat d’estafa anomenada Rip Deal o tracte fraudulent.

Els arrestats es van aprofitar que la víctima havia enviudat feia poc i que havia patit violència de gènere per iniciar una falsa relació sentimental amb ella, un altre tipus d’estafa conegut com Love Scam o estafa de l’amor. D’aquesta manera, es van guanyar la confiança d’una dona vulnerable per aconseguir els articles de luxe que va heretar per la mort de la seva parella. 

Les detencions es van produir al mateix domicili dels investigats a Calella, on se’ls va intervenir objectes de luxe de pell, sabates, perfums, rellotges i dos vehicles d’alta gamma.

El Jutjat d’Instrucció número 14 de Barcelona va decretar l’ingrés a presó dels tres detinguts. La investigació continua oberta i els Mossos no descarten noves detencions relacionats amb aquest mateix cas.

Comparteix el contingut!

Go to Top