El far, la temàtica del nou parc infantil inclusiu que substituirà el del passeig

El parc del passeig està degradat i serà renovat

  • El parc inclusiu presentat als Participatius del 2019 es començarà a fer el 2023, tindrà alguns elements de joc adaptat i un sobrecost de 177 mil euros. El que més cridarà l’atenció és una estructura ambientada en el far.

2022-12-25T09:39:29+01:0020/08/2022|

Ja s’ha projectat el nou parc infantil de Calella, el que busca fer competència al parc pirata de Poblenou. Se situarà al costat de La Gàbia, substituint les actuals estructures de fusta antigues i deteriorades pel pas del temps i la proximitat al mar per tot un seguit d’elements de joc nous. El parc ocuparà el mateix que l’actual, on també s’instal·larà una tanca metàl·lica nova que substituirà l’actual de fusta. L’interior tindrà una superfície de 500 metres quadrats.

Es preveu que tingui diferents àrees en funció de l’edat, tot i que la que més cridarà l’atenció és una estructura ambientada en el far amb tres tobogans a diferents alçades i amb un rocòdrom. No seria estrany que el nom pel qual popularment s’acabi coneixent l’àrea infantil sigui “el parc del far”, igual que al de Poblenou se l’anomena “parc del pirata” o “parc del vaixell” pel gran vaixell que té. També hi haurà una altra torre amb un tobogan doble i amb finestres que inclouran un joc de prismàtics simbòlic, que recordaran el passat pirata. Es preveu instal·lar també dos llits elàstics, un gronxador niu on hi poden jugar diversos infants alhora i un carrusel giratori. I jocs individuals com una molla en forma de dofí i una spinner bowl, que és una mena de seient inclinat que dona voltes.

 La premissa d’aquest parc i la seva raó de ser era la inclusivitat, és a dir, que fos adaptat per nens amb algun tipus de discapacitat tant física com mental. Els elements que es destinen a aquest efecte són un gronxador amb un seient d’integració i un balancí, també adaptat. L’spinner bowl, l’estructura del far i el carrussel també tindran característiques inclusives. La resta d’elements, la torre amb dos tobogans, el gronxador niu, els llits elàstics, la molla i la xarxa temàtica espiral, no.

Un dels elements serà un gronxador adaptat

El parc té un cost previst de 210 mil euros, malgrat el plantejament inicial del projecte era discret, amb cinc gronxadors i amb un cost previst de 33 mil euros. És a dir, té un sobrecost de 177 mil euros, més de sis vegades el previst inicial. Supera fins i tot els 125 mil euros de la partida dels Pressupostos Participatius als quals es va presentar, i guanyar, el projecte del parc infantil. Va ser l’any 2019 i fins ara, tres anys més tard, no s’han tirat endavant.

Els treballs per retirar els jocs antics, col·locar el paviment de cautxú i les noves figures tenen una durada prevista de 4 mesos i mig, pel que previsiblement acabarà, convenientment, a temps per inaugurar-lo abans de les eleccions del maig de 2023. Ara s’ha licitat per trobar l’empresa que l’executi.

El sobrecost no és l’únic element polèmic en aquest parc, també el fet que va passar pel davant d’altres propostes que s’haurien d’haver executat en el marc dels Participatius, com és la reforma de la bassa de la Pedrera del Parc Dalmau, un fet que els Amics del Parc Dalmau van denunciar públicament.

Comparteix el contingut!

Go to Top