La discoteca Phoenix i Fecasarm forcen una reunió amb la conselleria d’Interior i l’alcalde

  • La Generalitat media amb la discoteca Phoenix i l'Ajuntament de Calella

  • La patronal de l'oci nocturn ha intercedit per arribar a un acord entre la discoteca i l'Ajuntament amb l'ajuda del Departament d'Interior

  • La discoteca porta un mes amb l’horari reduït per decret d’alcaldia, un fet que els ha comportat pèrdues d’entre 70 mil i 80 mil euros. Mantindran una reunió amb el conseller d’Interior, l’alcalde de Calella i la patronal de l’oci nocturn la setmana que ve per intentar desencallar el tema.

2022-09-05T18:16:02+01:0005/09/2022|

La discoteca Phoenix porta un mes tancant una hora i quart abans de l’habitual per ordre de l’alcalde, Marc Buch, qui va fer un decret d’alcaldia reduint l’horari de l’establiment per les queixes veïnals d’aldarulls al carrer. La mesura va indignar als responsables del local, que han demanat recolzament a la patronal de l’oci nocturn, Fecasarm (Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals). L’entitat ha respost forçant una reunió amb la conselleria d’Interior, l’Ajuntament de Calella i els responsables del Phoenix, que se celebrarà la setmana que ve a la seu del Departament d’Interior.

El decret de tancament de la discoteca el va dictar l’alcalde Buch atentent a un article del reglament dels horaris dels establiments i les activitats recreatives. En aquest es permet que els alcaldes puguin dictar reduccions d’horari d’obertura al públic de fins a dues hores atenent-se a molèsties dels veïns i per raons de seguretat. Per signar-los, l’alcalde va acompanyar el decret d’un informe del Cap de la Policia Local de Calella i en va posar en coneixement la Conselleria d’Interior. Calella en Comú veia amb bons ulls la reducció d’horaris tot i que no aplaudia les formes.

Si bé l’informe del cap de la policia local expresa les molèsties dels veïns i les actuacions que s’havien dut a terme els dies anteriors a l’ordre de reducció d’horaris, també es recolzava amb el fet que no hi havia prou policia al carrer a altes hores de la matinada. Una circumstància, aquesta última, que no és responsabilitat del local d’oci nocturn. Des de la discoteca esperen que “se’ns tregui aquest tancament que ens han fet i que no té ni cap ni peus” perquè “nosaltres no ens podem responsabilitzar del que passi al carrer perquè falta policia”, afirma Raul Zarco, director de l’establiment. Zarco denuncia l’actitud xulesca amb la que se li adrecen els agents de policia i explica que supervisen cada dia si tanca a l’hora que li va imposar l’alcalde.

Durant tot el mes d’agost ha estant baixant la persiana una hora i quart abans: fins les 3:45h de diumenge a dijous i fins les 4:45h els divendres, dissabtes i vigílies de festius, quan abans podien tancar a les 5h i a les 6h respectivament. Aquesta diferència els ha comportat pèrdues d’entre 70 mil i 80 mil euros, que s’agreujaran durant els propers mesos si segueix l’horari reduït, a més de perdre clientela habitual que ha marxat a discoteques d’altres poblacions.

També els perjudicarà en les actuacions en directe que tenen previstes pels pròxims mesos i per les que han contractat artistes. La primera és aquest setembre amb un concert de Henry Méndez i ja tenen entrades venudes, però han aturat les negociacions amb la resta de DJs, com Kiko Rivera, a l’espera de conèixer si s’aixeca el tancament forçós.

El director del Phoenix exposa que l’Ajuntament ha aplicat les mesures que proposaven des del local “sense donar-nos la raó: afirma que ha augmentat el patrullatge de la Policia Local i ha incorporat agents cívics. “S’ha fet tot el que vam demanar però ens mantenen tancats”, lamenta.

Els aldarulls han continuat a l’exterior de la discoteca, que ha instal·lat càmeres per comprovar què passa a les portes del local.

Comparteix el contingut!

Go to Top