​​L’Ajuntament no va comunicar la reducció d’horari de la discoteca Phoenix a la Generalitat

  • Representants del Phoenix i de la patronal de l’oci nocturn s’han reunit amb la Generalitat

  • La patronal de l’oci nocturn creu que el càstig imposat al Phoneix és una mesura “arbitrària, ineficaç i desproporcionada”

La discoteca Phoenix està obligada per decret d’alcaldia a tancar des del 5 d’agost a les 3:45h de diumenge a dijous i a les 4:45h els divendres, dissabtes i vigílies de festius, una hora i quart abans del que ho feien abans. La ordre s’allarga, almenys, durant 6 mesos.

  • La discoteca Phoenix i la cocteleria Némoris són dos dels locals d'oci nocturn més freqüentats de Calella
  • La llei que regula l’horari dels locals estableix que cal comunicar les reduccions excepcionals a la Generalitat com a màxim òrgan competent, però la Generalitat no en tenia coneixement fins que avui s’han reunit amb representants de la discoteca Phoenix i la patronal del sector, Fecasarm.

2022-09-13T17:44:18+01:0013/09/2022|

La discoteca Phoenix segueix batallant per recuperar el seu horari habitual, un mes després que l’alcalde decretés una reducció d’una hora i quart al·legant les molèsties al veïnatge. Un tancament avançat excepcional que l’Ajuntament no va comunicar preceptivament a la Generalitat, tal com marca la normativa.

Representants de la discoteca afectada s’han reunit avui amb alts càrrecs del departament d’Interior gràcies a la mediació de la patronal de l’oci nocturn, Fecasarm. Hi han participat la directora general d’Administració de Seguretat, Sònia Andolz, i el subdirector general d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives, Joan Camps, per part de la Generalitat, que han informat als responsables del local que no han rebut la comunicació de l’Ajuntament en relació a la reducció de l’horari.

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, considera “molt greu” que l’Ajuntament no hagi comunicat el tancament avançat a la màxima autoritat en qüestió d’espectacles i horaris. De fet, Boadas va participar en l’elaboració de la llei de regulació d’horaris dels establiments, espectacles i activitats recreatives l’any 2011, que en el seu article 14 estableix que els alcaldes poden establir reduccions “per un màxim de dues hores” però “de forma excepcional” i que “s’han de comunicar a la direcció general competent en matèria d’espectacles públics i activitats recreatives i a la direcció general competent en matèria de policia del departament competent en matèria de seguretat pública”.

El secretari general especifica que es va incloure aquest article per casos greus, com que existís tràfic d’estupefaents o que un local incités a la violència, però retreu que es castigui a la discoteca calellenca “en base a un problema de seguretat ciutadana a nivell global i que no té l’origen al local”. Boadas també afirma que és “una mesura totalment arbitrària, ineficient, ineficaç i desproporcionada” i que l’Ajuntament el que ha fet és “apalancar-se en una decisió per demostrar que ha fet alguna cosa de cara a la galeria, però que no serveix de res”. L’alcalde va anunciar la mesura, precisament, en una reunió amb veïns a Can Saleta, on havia d’intentar calmar els ànims i a la qual no va permetre assistir als mitjans de comunicació.

El secretari general de la patronal de l’oci nocturn acusa a l’Ajuntament d’aplicar una mesura injustificada per aparentar, sense solucionar el problema de seguretat de Calella.

Els representants d’Interior es desplaçaran la setmana que ve a Calella per reunir-se amb l’alcalde, Marc Buch, i conèixer els motius que el van portar a reduir l’horari del local. Tant la patronal com els responsables de la discoteca són optimistes en què el departament d’Interior aconseguirà convèncer a l’alcalde que aixequi la restricció. “Nosaltres tenim fe que podrem tornar a recuperar el nostre horari”, afirma el director de la discoteca, Raul Zarco, qui lamenta que el conflicte generat amb l’Ajuntament li ha provocat un gran nivell de nervis i angoixa que l’han obligat a seguir un tractament psicològic.

Fa més d’un mes que el Phoenix porta tancant una hora i quart abans de l’habitual, amb les pèrdues econòmiques que li comporten. A partir del 15 de setembre, a més, es canvia a l’horari d’hivern, pel que encara hauran d’abaixar les persianes més aviat.

Comparteix el contingut!

Go to Top