Una impressionant tempesta amb calamarsa inunda els carrers de Calella

  • Una tempesta de gran intensitat però de curta durada ha inundat carrers, l'escola Freta i establiments comercials, deixant 65 litres per metre quadrat en una hora a Calella. La pluja ha anat acompanyada de pedra d'un centímetre.

2022-09-16T22:20:52+01:0016/09/2022|

#endirecteCalellaCOM La tempesta descarrega amb força sobre Calella, inundant els carrers i assimilant-los a rius. Alguns han quedat totalment negats, com és el cas d’Església o Bruguera, igual que les places i, fins i tot, aparcaments privats. L’escola Freta ha quedat també plena d’aigua i els alumnes no podien sortir. Protecció Civil informa que encara hi ha aigua al soterrani, però ja han pogut sortir els estudiants i no hi ha hagut afectacions personals.

L’aigua arribava pràcticament fins als maleters del cotxes al carrer Costa i Fornaguera. (Foto: Francesc Subirana)

També alguns bars han hagut de treure l’aigua amb cubells després que els hagi entrat per la força del xàfec. La Riera Capaspre ha quedat plena d’aigua, pel que està tallada al trànsit, un fet habitual quan plou. Han caigut 65 litres per metre quadrat a Calella, mentre que a Pineda ha pujat als 70 l/m2.

Algunes zones de Calella han quedat sense enllumenat públic degut a la tempesta. La temperatura ha baixat cinc graus de cop. La calamarsa també ha deixat boles de gel d’una mida considerable. Caminar pel carrer amb aquesta pedra resulta perillós, pel que és millor limitar els desplaçaments. També en cotxe, degut als carrers negats.

Qui hagi de sortir de Calella, es trobarà que la N-II està tallada a l’alçada del supermercat Carrefour perquè està inundada. La mobilitat en tren també és complicada: hi ha retards de més de 25 minuts a la R1 perquè la tempesta ha afectat les instal·lacions elèctriques entre Mataró i Vilassar i els combois circulen per via única.

Calella ha estat el tercer municipi del Maresme que més trucades ha fet al telèfon d’emergències 112. Ha rebut 200 trucades des del Maresme, sobretot de Mataró, el municipi més afectat per les tempestes amb un ferit greu en quedar-se atrapat dins del seu cotxe en un pas subterrani de la N-II, els Bombers l’han rescatat quan s’estava ofegant i patia un atac de cor. Tres vehicles han quedat atrapats en un subterrani i dues embarcacions del port s’han enfonsat, amb una dotzena més afectades.

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Inuncat per pluges intenses a partir d’aquest migdia. A Calella ha caigut un xàfec al migdia i a la tarda, però no ha estat fins a tres quarts de nou que no ha plogut amb gran intensitat.

Comparteix el contingut!

Go to Top