Marc Buch serà el cap de llista de Junts a les eleccions municipals de 2023

  • Josep Grima renunciarà a encapçalar la candidatura quatre mesos després de ser presentat

  • Buch és actualment alcalde de Calella sota les sigles Junts per Calella - PDeCAT

Marc Buch es passa de PDeCAT a Junts i serà el cap de cartell, Grima renunciarà a ser l'alcaldable 4 mesos després de ser escollit

2022-09-21T17:30:07+01:0021/09/2022|

Marc Buch s’afegeix a la llista de Junts per les pròximes eleccions municipals i ho fa com a cap de cartell. El partit té intenció de presentar aquesta incorporació aquest vespre en una roda de premsa a la qual ha convocat a mitjans i militància per “traslladar un anunci important relacionat amb les properes eleccions municipals”, segons diu la mateixa convocatòria. L’anunci anirà a càrrec del màxim dirigent executiu del partit i secretari general, Jordi Turull, i de l’actual cap de llista calellenc, Josep Grima, qui renunciarà quatre mesos després d’haver estat presentat.

La incorporació de Buch s’ha confirmat per l’entorn de la secció calellenca del partit, tot i que el seu cap de llista actual i portaveu no ho ha confirmat a hores d’ara. Buch i Grima ja havien coincidit en la candidatura de Junts per Calella liderada per Montserrat Candini a les eleccions del 2019 a l’entorn de les sigles de Junts per Calella, reconvertit en PDeCAT, i també l’any 2015 amb Convergència i Unió.

La forma de governar de Buch des que va assumir l’alcaldia de forma oficial és pròpia d’un polític que té la intenció de liderar una convocatòria electoral malgrat, a preguntes de periodistes, assegurava, fins ara, que no s’havia decidit. Aquesta ambigüitat serà resolta aquest vespre amb Jordi Turull, que aquests dies ha estat presentant candidats a les eleccions municipals de la formació arreu de Catalunya i al Maresme.

El fet que Marc Buch encapçali la candidatura de Junts per Catalunya – Calella per les eleccions municipals de 2023 relega Grima a la segona posició dins la llista. Grima va ser presentat com a alcaldable abans de l’estiu, amb padrins com l’exconseller, Josep Rull; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident i portaveu de Junts, Josep Rius; i els diputats maresmencs Francesc Ten i Judith Toronjo.

Grima ja havia deixat la porta oberta a la incorporació de militants d’altres partits, com podria ser el cas del PDeCAT de Calella. Aquest també és el cas de Mariceli Santaren, nom que l’agrupació calellenca va confirmar fa uns dies que se sumava al projecte electoral i que també estava a la llista de Junts per Calella – PDeCAT del 2019, juntament amb Lídia Pidemunt, ambdues formen part del teixit associatiu calellenc.

Comparteix el contingut!

Go to Top