Castellers de l’Alt Maresme i la Selva Marítima: els Maduixots

2022-09-24T12:16:36+01:0024/09/2022|

Aquesta colla s’inicia a l’octubre del 2013 i es mouen per tot l’Alt Maresme, Blanes i Lloret, encara que si els hi demanen van allà on sigui. Ara assagen a Pineda, van fer difusió per Facebook. Van començar a l’escola Sant Jordi, al gimnàs, de Pineda. Hi van estar 8 anys, ara és el primer any que estan al polígon de Pineda. Conjuntament amb els ajuntaments, dels que reben una ajuda anual i els criden per festes majors.

Ara es diuen Colla castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima i van venir gent de Blanes i van abastar més. Les famílies hi col·laboren molt, doncs hi ha molta joventut i nens. Són gent que hi posa el cor i l’ànima perquè tot surti el millor possible. Als principis, al cap de mig any, van fer castells de 6 i també van aconseguir un castell de 7, molt difícil pel poc temps que portaven. Aquesta activitat necessita sempre activitat i assajos, però ara feia temps per la pandèmia no assajaven. Al 2018 van fer el dos de set, un dels mes difícils que han fet. Van a Mataró i arreu de Catalunya, allà on els criden. Els desplaçaments se’ls paguen ells, ajudats pels ajuntaments. Tenen socis que col·laboren i també empreses col·laboradores, tenen una junta i un equip tècnic que canvia cada dos anys. Ara i des de fa temps, el president es diu Marc Ruiz Trubat, mai ha deixat el càrrec de president i sempre el voten a ell. La Directiva i tècnica són uns setze membres i hi ha un centenar de socis.

Els nens són els que costen mes d’ensenyar i que no tinguin por. Fan dos dies a la setmana d’assaig, fan unes 20 actuacions a l’any. A Catalunya són uns dels més joves, van començar amb gent de tot l’Alt Maresme i van col·laborar tots i amb molta germanor. Estic assistint a un dels assajos i és molta disciplina i moltes formes d’assajar.

El seu nom popular és els Maduixots, per això porten camisa vermella com el maduixot. Són més coneguts per aquest nom. També és maco que la música els marca als moviments, són uns 7 o 8 els músics. Fan falta perquè el casteller no veu per on va i es guia per la música per canviar de peu i altres moviments. O sigui els castellers són com una gran família que entre tots s’ho combinen tot per que surti el millor possible el castell. És una cosa d’admirar, gent que conserva las tradicions catalanes perquè no es perdin. El que condueix la música és el Sr. Monfort.

Què més puc dir d’aquesta gent? Que fan pàtria, que estimen Catalunya i que dediquen part de la seva vida a fer un país que sigui conegut arreu del món. Felicitats i molts èxits.

Comparteix el contingut!

Go to Top