La plaça Lluís Gallart es tenyeix de colors amb una festa Holi

  • La tradició índia del Holi se celebra a Calella des de fa anys. (Foto: @AlbertCampsPrat)
2022-09-25T08:26:59+01:0025/09/2022|

#sortimdecasaCalella Avui acaba la Festa Major de la Minerva, però abans se celebra una de les festes índies més conegudes arreu del món: el Holi. Petits i grans acabaran plens de colors de la pols especial que s’utilitza en aquesta activitat. La festa és a càrrec de La Xarranca i també hi haurà un DJ punxant música.

Començarà a les 18h i els primers en arribar a la plaça Lluís Gallart tindran bosses gratuïtes. La resta, hauran de comprar-les al preu d’1,50 euros. La pols és originària de l’Índia i està feta amb midó de blat de moro i colorants naturals.

La festa Holi és originària de l’Índia i tradicionalment dona la benvinguda a la primavera. Durant dos dies, el festival de colors sembla fer desaparèixer les enormes bretxes socials i tota la societat es reuneix per celebrar-lo. El seu origen és religiós, té lloc amb l’última lluna plena del mes i dura dos dies. Al mateix temps, la pols té un significat mèdic, ja que es fabriquen a partir d’herbes prescrites pels metges indis tradicionals. A l’actualitat, però, s’ha estès arreu del món i s’han creat colors sintètics que res tenen a veure amb els originals.

A Calella ja fa anys que se celebren festes Holi, sempre a la plaça Lluís Gallart, amb una gran afluència infantil.

Comparteix el contingut!

Go to Top