Els abonaments de Rodalies continuaran sent gratuïts tot el 2023

  • L'abonament recurrent serà vàlid durant tot el 2023, tot i que inicialment la mesura acabava a finals d'any

  • El bitllet s'ha de demanar online i recollir-lo físicament a l'estació
2022-10-04T14:34:01+01:0004/10/2022|

El govern espanyol prorrogarà els abonaments gratuïts per viatjar a Rodalies durant tot l’any 2023, una mesura que porta en vigor des del primer de setembre i que, en un primer moment, havia de finalitzar el 31 de desembre.

Aquesta gratuïtat afecta tots els títols multiviatge, que inclouen els Bonotren de 10 viatges, els abonaments mensuals i els trimestrals. Es pot utilitzar a totes les línies de Rodalies de Catalunya, entre elles la R1 i la RG1, que passen per Calella i que permeten anar a Barcelona o a Girona. També es mantindrà la subvenció del 50% del preu a Avant, que són els trens d’alta velocitat.

La mesura ha beneficiat especialment a tots els que utilitzen el tren de forma habitual, com a mitjà de transport per arribar al seu centre d’estudis o treball, ja que s’estalvien el cost a diari.

Per tal que Renfe suporti aquesta pèrdua de diners en els viatges, l’Estat li transferirà 700 milions d’euros a través dels pròxims pressupostos generals, amb el que finançarà la gratuïtat dels abonaments de Rodalies, Cercanías i Mitja Distància.

El govern espanyol fa un balanç molt positiu del primer mes en què els abonaments eren gratuïts. Afirmen que els viatges a Rodalies han crescut un 24% en comparació al mateix mes de l’any passat i en el cas de la mitja distància han augmentat un 40%.

Encara falta saber els detalls d’aquesta pròrroga, com si s’hauran de mantenir els 4 viatges al mes per tal de rebre la fiança dipositada a l’hora d’obtenir l’abonament.

El PSOE i Unidas Podemos ha acordat incloure aquesta mesura en el projecte de pressupostos generals de l’Estat per l’any vinent, el qual ha aprovat avui el Consell de Ministres. A partir d’aquí, haurà de passar al Congrés.

Comparteix el contingut!

Go to Top