Comencen els quatre mesos de viatges gratuïts a Rodalies

  • L'estació de Calella s'ha reforçat amb personal d'informació que ajuda a recollir els bitllets

  • Durant les primeres hores no hi ha hagut llargues cues perquè molts usuaris havien recollit l'abonament abans

L'abonament gratuït està marcat com a recurrent per diferenciar-lo de l'habitual

2022-09-01T07:29:33+01:0001/09/2022|

A partir d’avui i fins el 31 de desembre, viatjar als trens de Rodalies és gratuït si hem adquirit els abonaments que ha posat a disposició Renfe. Una mesura aprovada pel govern de Pedro Sánchez per fer front a l’augment de preus. Són gratuïts els títols multiviatge: el bonotren de 10 viatges i els abonaments mensuals i trimestrals, que ja estan marcats amb la senyal “abonament gratuït”. A més de Rodalies, també afecta la distància mitjana i Avant. Així, des de Calella podem viatjar de forma gratuïta, per exemple, fins a Barcelona o fins a Lleida fent transbord. Una mesura que beneficiarà especialment als usuaris habituals del tren.

Els abonaments gratuïts es poden adquirir des del 24 d’agost, tot i que fins avui no eren vàlids. Renfe ha expedit ja més de 100 mil títols per Rodalies durant aquesta primera setmana. Tot i que s’ha de demanar online a través de la seva pàgina web, cal recollir els bitllets físics a les màquines d’autovenda o a les taquilles de les estacions mitjançant el codi QR que es descarregarà al mòbil en fer la sol·licitud. L’estació de Calella s’ha reforçat amb personal d’informació que ajuda als usuaris a obtenir el bitllet físic, els quals asseguren que durant aquesta setmana s’han expedit una gran quantitat d’abonaments. Els calellencs han anat amb previsió per evitar cues aquest matí de dijous en el que entrava en vigor la mesura.

Renfe ha incorporat personal a l’estacio de Calella per ajudar a obtenir el bitllet

Cal pagar una fiança de 10 euros pels títols de Rodalies i 20 euros pels de mitja distància. Per tal que ens retornin aquest dipòsit, caldrà realitzar un mínim de quatre viatges mensuals, que són 16 viatges en total pels quatre mesos que dura la mesura, des de l’1 de setembre fins el 31 de desembre.

Els altres mitjans de transport públic, com el metro, els ferrocarrils i el tram, no seran gratuïts, però si més econòmics. La T-Usual i la T-Jove tindran un descompte del 50%, mentre que la T-Casual es rebaixa un 30%. En canvi, la T-Familiar, la T-Grup, la T-Dia i el bitllet senzill no varien de preu.

La gratuïtat dels abonaments de Rodalies i el descompte en els altres títols es mantindrà fins el 31 de desembre.

Comparteix el contingut!

Go to Top