Aina Da Silva, la cantant i ballarina calellenca que triomfa en la música urbana

  • Da Silva compagina la seva tasca com a professora de hip hop a La Fàbrica amb la seva carrera musical

  • Aglutina dos milions de seguidors a Tik Tok on comparteix contingut musical i humorístic

Aina Da Silva ha actuat al Reggaeton Beach Festival

2022-10-23T11:48:55+01:0023/10/2022|

El seu nom artístic és Aina Da Silva i la seva carta de presentació són dos milions de seguidors a Tik Tok, sis cançons pròpies i la seva participació a la gira espanyola del Reggaeton Beach Festival. El que no és tan conegut és que és calellenca i que porta anys vinculada a l’escola de dansa calellenca La Fàbrica, primer com a alumna i ara com professora de hip hop, a la que qualifica de “la meva segona casa”.

El seu nom complet és Aina Coll Da Silva, però ha adquirit el cognom brasiler de la seva mare per la seva carrera musical. Té 20 anys i explica que “he sigut molts anys alumna de La Fàbrica i el hip hop sempre ha sigut el meu camp. Jo volia ser ballarina”. Per això, amb 14 anys va decidir professionalitzar-se en el món de la dansa urbana. 

Però encara no se sentia completa i admet que “sempre he tingut una connexió especial amb la música i sabia que ho portava a dins, però ser cantant ho veia impossible. Quan vaig acabar batxillerat vaig pensar que era el moment”. Així, fa tres anys “vaig escriure la meva primera cançó, ‘Pa ti’, de forma independent, com comença tothom a la música. Sense jo saber-ho, va ser la meva carta de presentació”.

L’any 2019, l’Aina es va presentar al càsting de ballarins del Reggaeton Beach Festival i la van seleccionar, però “era molt jove i només vaig ballar els últims deu minuts de la gira. En aquell moment, jo pensava que algun dia volia cantar aquí”. El seu somni s’ha complert aquest any, quan el seu nom s’ha inclòs a tots els cartells com una de les artistes convidades, el que considera “una oportunitat molt bona per donar a conèixer la meva música i trepitjar escenari”. A més, poc abans de la pandèmia “vaig signar amb una petita discogràfica i vaig començar a treure alguna cançó. I l’any passat vaig firmar amb Universal”, un dels segells musicals més importants del país.

Realment no porto tants anys de carrera, en porto tres des de la primera cançó”, un ascens meteòric que atribueix “a l’esforç, sempre he volgut ser el millor que jo podia ser. He estat els últims anys fent classes de cant amb la Nina [coneguda per ser la primera directora de l’Acadèmia d’Operación Triunfo], ha sigut la meva coach vocal. Encara m’estic formant en música, solfeig i en piano des de fa poc. També he estudiat interpretació i teatre, tots els estils de ball. M’he presentat a mil càstings”, explica, una feina prèvia que considera que ha donat com a resultat les oportunitats que ara té amb la discogràfica Universal i als festivals de música urbana. De fet, els seus temes són de pop urbà amb una gran influència del reggaeton, molt consumits pel públic més jove.

La seva passió es desenvolupa sobre l’escenari, tot i que de petita tenia pànic escènic. “Era aquesta inseguretat amb la meva veu. A casa tothom tenia clar que seria ballarina, però a mi també m’agradava cantar”, recorda. A base d’enfrontar-se a la seva por al públic la va vèncer i ara actua davant d’escenaris multitudinaris com el Wikink Center de Madrid. També el suport incondicional de la seva família la va ajudar a tirar endavant.

Da Silva comparteix la seva música a les xarxes socials, però també experiències darrere de l’escenari i, fins i tot, contingut humorístic inspirat en les tendències que sorgeixen dia a dia. “A mi sempre m’han agradat molt les xarxes socials i he estat molt activa. Em vaig fer Tik Tok i de sobte van començar a créixer els seguidors. També a Instagram”, explica. De fet, les xifres són esfereïdores: dos milions de seguidors a Tik Tok i gairebé 17 mil a Instagram. Aquesta popularitat a les xarxes també es tradueix en l’admiració de les seves alumnes de hip hop a La Fàbrica: “les meves nenes flipen. Jo ho intento separar, els dic que no sóc la del Tik Tok, que sóc la seva profe. Però la veritat és que són molt bones, em fa molt feliç fer classes a La Fàbrica”, afirma amb la tendresa de qui treballa amb infants i toca de peus a terra, malgrat a algunes ciutats espanyoles on ha actuat l’han reconegut pel carrer.

Aina Da Silva està convençuda que el seu futur està en el món musical i artistes com Beyoncé, Jennifer López, Annita o Ariana Grande són les seves referents. Els seus gustos són molt diversos i no descarta incorporar nous estils a la seva música. En breu llençarà, també, una nova cançó.

Comparteix el contingut!

Go to Top