Gestaigua vol conscienciar sobre l’aigua amb una exposició a la plaça de l’Església

  • Uns grans plafons expliquen com es contamina l’aigua i la disponibilitat dels recursos hídrics

  • És una exposició itinerant que es podrà veure a una cinquantena de municipis

Una exposició a la plaça de l'Església explica quin ús fa la societat de l'aigua

2022-10-29T10:26:36+01:0029/10/2022|

Qui passi per la plaça de l’Església veurà uns grans plafons que parlen sobre l’aigua. Es tracta d’una exposició que vol conscienciar sobre l’aigua, la seva disponibilitat actual i futura, els abusos dels recursos hídrics i la contaminació.

Porta com a títol “Operació Aigua” i va dirigida a les famílies i als alumnes. Gestaigua, la companyia público-privada que gestiona l’aigua a la ciutat, ha portat a Calella aquesta exposició que va rodant per diferents municipis catalans. Consta de grans plafons que expliquen com els humans contaminem l’aigua -fins a un 80% de les aigües residuals van a parar als rius i mars- i quina és la quantitat que consumim.

També apunta què passarà en un futur i exposa que 800 milions de persones no tenen accés a aigua potable malgrat ser totalment necessària; a més, més de 4.000 milions no disposen de lavabos.

Tot i que sembla un recurs inesgotable, l’emergència climàtica està revelant que no és així. Cada vegada està més contaminada i és de pitjor qualitat i, a més, les reserves estan baixant perillosament per la manca de pluges. De fet, Calella està actualment en prealerta per sequera. Si les precipitacions no arriben, l’Agència Catalana de l’Aigua podria declarar l’alerta i aplicar restriccions.

L’exposició es pot veure fins el 15 de novembre de forma gratuïta i a l’aire lliure a la plaça de l’Església.

Comparteix el contingut!

Go to Top