Els llums de Nadal s’encendran el 2 de desembre

  • L’Ajuntament destina 63 mil euros a la instal·lació de la il·luminació nadalenca

El motiu nadalenc del 2021 era una garlanda amb una bola al centre

2022-11-22T10:47:01+01:0005/11/2022|

Calella encendrà els llums de Nadal el divendres 2 de desembre. Tot i que alguns encara van amb màniga curta, queda menys d’un mes perquè l’esperit nadalenc s’apoderi de la ciutat i de la majoria de cases. De fet, des de finals de setembre que es poden comprar torrons als supermercats. D’aquí poc ja veurem com es comencen a instal·lar les garlandes lluminoses pels carrers.

L’Ajuntament ha convocat un concurs públic per trobar l’empresa que farà la instal·lació de la il·luminació, però els terminis fan que aquesta licitació sigui exprés: les empreses es poden presentar fins el dia 11 de novembre al migdia i el dia 16 ja ha d’estar tot l’enllumenat col·locat per poder fer les proves de funcionament, segons marquen els plecs de clàusules. Una urgència que sembla difícil de complir. Habitualment és la companyia Boquet de Mataró qui s’encarrega de la instal·lació.

Altres ciutats, com Badalona, s’han trobat que cap empresa ha optat a col·locar els llums de Nadal per les estrictes dates fixades pel consistori i les elevades penalitzacions previstes en cas de demora. No obstant, Badalona té una superfície molt més gran que Calella. A Malgrat, en canvi, ja ha començat el muntatge.

El contracte només marca la instal·lació, el manteniment i el desmuntatge dels llums que ja té en la seva propietat l’Ajuntament, pel qual l’empresa adjudicatària es pot endur la sucosa quantitat de 63 mil euros. En total, s’han de col·locar 173 garlandes, igual que l’any passat, que es concentren sobretot als carrers Església, Jovara, Amadeu, Sant Joan i Raval.

Els carrers estaran il·luminats, com sempre, fins el 6 de gener, dia de Reis i quan s’acaba oficialment el període nadalenc. La il·luminació s’encendrà cada dia a les sis de la tarda i fins les dotze de la nit, mentre que els dies festius, el 24 i el 31 de desembre -nit de Nadal i Cap d’Any- i el 5 de gener -nit de Reis-, s’allargarà fins la una. És l’horari habitual de cada any. Barcelona, en canvi, reduirà l’horari amb l’objectiu d’estalviar energia. L’Ajuntament de la ciutat comtal ha acordat amb el comerç i la restauració reduir en 42 hores el temps en què els llums estaran encesos durant el període nadalenc.

Comparteix el contingut!

Go to Top